12670027062?profile=original

6 juli 2024 - Deze reis neemt je mee van het bruisende New Orleans, Louisiana, naar het culturele hart van Albuquerque, New Mexico. Onderweg vermijd je de snelwegen en ontdek je prachtige binnenwegen, pittoreske dorpjes, indrukwekkende natuurparken en historische bezienswaardigheden. Bereid je voor op een reis vol afwisseling en avontuur, terwijl je het authentieke Amerikaanse landschap ervaart.

Begin je avontuur in New Orleans, aan de monding van de Mississippi-rivier. Deze stad, vaak de "Big Easy" genoemd, is een smeltkroes van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Creoolse invloeden. Geniet van de levendige muziek, unieke architectuur en heerlijke keuken voordat je de US-61 North neemt, ook bekend als de Great River Road. Deze route volgt de kronkelende Mississippi-rivier, langs suikerrietvelden, oude plantagehuizen en charmante dorpjes, naar Natchez, Mississippi, een rit van ongeveer 3,5 uur.

Natchez, gesticht in 1716, biedt een charmante zuidelijke sfeer en een rijke geschiedenis, zichtbaar in de goed bewaarde antebellumhuizen. Ga verder noordwaarts naar Vicksburg, langs de US-61 North, door het hart van het Mississippi-Delta gebied. Deze 1,5 uur durende rit brengt je naar een stad met een cruciale rol in de Amerikaanse Burgeroorlog en prachtige uitzichten over de rivier.

Vanuit Vicksburg rijd je via de US-80 West en de I-20 West naar Monroe, Louisiana. Deze rit van ongeveer 1,5 uur voert je door het schilderachtige landschap van het zuiden van de Verenigde Staten. Monroe, aan de Ouachita-rivier, combineert rijke geschiedenis met een groeiende culturele scene.

Vervolg je reis richting Shreveport, een levendige stad aan de Red River, via de I-20 West. Deze rit van ongeveer 1,5 tot 2 uur biedt een mix van bossen, meren en landelijke landschappen. Shreveport, de op twee na grootste stad van Louisiana, biedt diverse attracties, van musea tot parken en casino's.

Vanuit Shreveport rijd je naar Tyler, Texas, bekend als de "Rose Capital of America." Deze rit van ongeveer 2 uur voert je door het weelderige landschap van Oost-Texas. Tyler is beroemd om zijn prachtige rozentuinen en levendige culturele scene. Vervolgens neem je de US-69 North en de I-20 West naar Dallas, een bruisende metropool met een rijke cultuur en diverse entertainmentmogelijkheden.

Vanuit Dallas rijd je via de US-287 North naar Wichita Falls, een stad nabij de grens met Oklahoma. Deze rit van ongeveer 2 tot 2,5 uur voert je door het uitgestrekte landschap van Noord-Texas. Wichita Falls biedt een mix van cultuur, geschiedenis en recreatieve activiteiten. Vervolg je reis naar Amarillo, Texas, een rit van ongeveer 3 tot 3,5 uur door het weidse landschap van de Texas Panhandle. Amarillo staat bekend om zijn rijke westerse erfgoed en levendige cultuur.

Vanuit Amarillo neem je de I-40 West naar Tucumcari, New Mexico, en vervolgens naar Santa Rosa en tenslotte Albuquerque. Deze ritten van in totaal ongeveer 4,5 tot 5 uur voeren je door het prachtige en gevarieerde landschap van New Mexico. Albuquerque, de grootste stad van de staat, biedt een rijke mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid, en is beroemd om zijn jaarlijkse International Balloon Fiesta.

De uitgebreide routebeschijving met alle bezienswaardigheden lees je op Across America (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE