10817059688?profile=original

De Pantanal, gelegen in het hart van Zuid-Amerika, is een uniek natuurgebied en een van de meest bijzondere toeristische bestemmingen in Brazilië. Dit uitgestrekte gebied van moerassen, lagunes en weiden beslaat een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer, waardoor het de grootste wetlands ter wereld is. Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Pantanal is de overvloed aan wildlife. Het gebied is de thuisbasis van meer dan 650 vogelsoorten, waaronder de majestueuze hyacinthara, evenals zeldzame zoogdieren zoals de reuzenotter, de jaguar en de tapir. De Pantanal is ook de enige plaats ter wereld waar de jaguar zo gemakkelijk kan worden gespot. Om de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken, zijn er tal van mogelijkheden voor toeristen. Een van de populairste activiteiten is het maken van een boottocht door de waterwegen van de Pantanal. Tijdens deze excursies kun je genieten van de rust en stilte van het gebied, terwijl je langs weelderige vegetatie en fascinerende dieren in het wild vaart.

Een andere manier om de Pantanal te verkennen, is door middel van wandelingen. Er zijn veel wandelpaden die door het moerasgebied lopen en die de bezoekers de kans geven om de lokale flora en fauna van dichtbij te zien. Het is aan te raden om een lokale gids in te huren om je te helpen bij het identificeren van de verschillende soorten planten en dieren die je tegenkomt.

Naast de flora en fauna biedt de Pantanal ook culturele attracties. De lokale bevolking leeft al eeuwenlang in harmonie met de natuur en heeft een rijke en gevarieerde cultuur ontwikkeld. Tijdens een bezoek aan de Pantanal kun je kennismaken met deze fascinerende cultuur door middel van traditionele muziek, dans, ambachten en culinaire specialiteiten.

Tot slot is de Pantanal een paradijs voor sportvissers. Het gebied staat bekend om zijn overvloed aan vissoorten, waaronder piranha's, meerval en dolfijnvis. Er zijn tal van visexpedities beschikbaar, waarbij je kunt genieten van de rustige wateren van de Pantanal en tegelijkertijd kunt proberen om de legendarische vissen van het gebied te vangen.

De Pantanal is zonder twijfel een van de meest bijzondere toeristische bestemmingen in Brazilië. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de ongerepte natuur, de lokale cultuur te ontdekken en de spannende activiteiten te ervaren die het gebied te bieden heeft. Of je nu een natuurliefhebber, een cultuurfanaat of een sportvisser bent, de Pantanal is zeker een reis waard.

Highlights van de Pantanal
Wildlife
De Pantanal is een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren te observeren, waaronder de jaguar, tapir, reuzenotter, kaaiman en honderden vogelsoorten.

Boottochten
en van de beste manieren om de Pantanal te verkennen is per boot. Boottochten bieden bezoekers de kans om dicht bij de natuur te komen en te genieten van het landschap en de wilde dieren die het gebied bewonen.

Vogels spotten
De Pantanal is een paradijs voor vogelaars, met meer dan 650 vogelsoorten. Enkele van de meest opvallende zijn de hyacinthara, jabiru ooievaar en tuiuiu reiger.

Visserij
De Pantanal biedt een fantastische viservaring met veel vissoorten, waaronder piranha, meerval en dolfijnvis. Sportvissen is een populaire activiteit in de Pantanal.

Wandelen
Er zijn veel wandelroutes in de Pantanal die bezoekers de kans bieden om de lokale flora en fauna van dichtbij te bekijken. Het is aan te raden om een lokale gids in te huren om je te helpen bij het identificeren van de verschillende soorten planten en dieren die je tegenkomt.

Cultuur
De lokale bevolking van de Pantanal heeft een rijke en gevarieerde cultuur ontwikkeld. Tijdens een bezoek aan de Pantanal kun je kennismaken met deze fascinerende cultuur door middel van traditionele muziek, dans, ambachten en culinaire specialiteiten.

Zonsondergang
De Pantanal biedt prachtige zonsondergangen. De kleuren van de lucht weerspiegelen in de wateren van de Pantanal, waardoor het een perfecte setting is om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Plaatsen in de Pantanal
Porto Jofre
Porto Jofre is een klein dorpje gelegen aan de oevers van de Cuiabá-rivier. Het is een belangrijk vertrekpunt voor jaguar-safaritochten en biedt ook accommodatie en restaurants voor bezoekers.

Poconé
Poconé is een historisch dorp aan de rand van de Pantanal. Het is de toegangspoort tot het noordelijke deel van de Pantanal en biedt ook accommodatie, restaurants en winkels voor bezoekers.

Barão de Melgaço
Barão de Melgaço is een klein stadje gelegen aan de oevers van de Cuiabá-rivier. Het is een populaire bestemming voor sportvissers vanwege de overvloed aan vissoorten in de omgeving.

Corumbá
Corumbá is een grote stad in de Pantanal, gelegen aan de Boliviaanse grens. Het is een belangrijke hub voor reizigers die de Pantanal willen verkennen en biedt een breed scala aan accommodaties, restaurants en attracties.

Miranda
Miranda is een charmant stadje in het zuidelijke deel van de Pantanal, gelegen aan de oever van de Miranda-rivier. Het is een populaire bestemming voor vogelaars en biedt ook accommodatie, restaurants en winkels voor bezoekers.

Hier ligt de Pantanal:

 

KIES EEN ANDER LAND IN ZUID-AMERIKA

Argentinië | Bolivia | Brazilië | Chili | Colombia | EcuadorPeru

OVER BRAZILIË

Brazilië, officieel de Federale Republiek Brazilië, de Portugese República Federativa do Brasil, het land van Zuid-Amerika dat de helft van de landmassa van het continent beslaat. Het is het op vier na grootste land ter wereld, alleen groter dan Rusland, Canada, China en de Verenigde Staten, hoewel het gebied groter is dan dat van de 48 aangrenzende Amerikaanse staten. Brazilië kijkt uit op de Atlantische Oceaan langs een kustlijn van 7.400 mijl (7.400 km) en deelt meer dan 15.700 km aan binnengrenzen met elk Zuid-Amerikaans land behalve Chili en Ecuador.