Halifax ligt in de provincie Nova Scotia, in het oosten van Canada. Nova Scotia ligt in het oosten van Canada, tussen New Brunswick en Prince Edward Island (west) en de Atlantische Oceaan (noord, oost en zuid). De provincie wordt verdeeld in zeven regio’s, te weten Annapolis Valley, Cape Breton Island, Eastern Shore, Greater Halifax Area, Minas Basin, North Shore en South Shore.

Highlights

Citadel Hill National Historical Site

Dit is de meest bezochte historische plek van Canada, die Halifax nationaal op de kaart zet. The Citadel is een reusachtig, stervormige vestingstad die boven op de grote centraal gelegen heuvel over de stad uitkijkt, die werd gebouwd om Canada te verdedigen tegen een Amerikaanse invasie.

Maritime Command Museum

Tjokvol uniformen en medailles is dit een museum dat is gewijd aan de verrichtingen van de Canadese marine, in het bijzonder die van de mannen in Halifax. De interessante tentoonstellingen zijn ingericht in de voormalige residentie van de voormalige opperbevelhebber van de British Royal Navy van 1819 tot 1904.

Maritime Museum of the Atlantic

Een groot museum, gevuld met veel boten op ware grootte en kleinere modellen, foto’s en wetenswaardigheden. Ook een replica van de boot die op het Canadese dubbeltje afgebeeld staat, de Bluenose, ligt hier vaak afgemeerd.

Nova Scotia Museum of Natural History

Een natuur-historisch museum dat een boeiend overzicht geeft van de land- en waterwereld van deze provincie. Alleen al de wandeling ernaar toe, door de Public Gardens, is een attractie op zich.

Prakstische informatie Halifax

Beste reistijd

’s Zomers heerst hier een aangename warmte die een bezoek aan Halifax tot een onverdeeld genoegen maken.

Hotels & restaurants

Halifax heeft diverse accommodaties in diverse prijsklassen, en het boeken van een kamer is zelden een probleem. Het International Visitor Information Centre is hierin zeer behulpzaam. In de stad zelf zijn overwegend alleen de grotere hotels en de lokale jeugdherberg te boeken, terwijl goedkopere motels en B&B’s zich aan de rand van de stad bevinden.

Eten en uitgaan is hier makkelijk en goedkoop. Er bevindt zich een brede selectie restaurants in het centrum, vooral langs Spring Graden Road vanaf Queen Street tot South Park, Argyle Street en Granville Street. Hier eet vooral de lokale bevolking, terwijl de toeristen zich rondom de Historic Properties ophouden. Houd er rekening mee dat de meeste restaurants op zondag en soms ook op maandag gesloten zijn; een telefoontje voorkomt veel narigheid.

Kaart van Halifax

MEER NOORD-AMERIKA

Canada | Verenigde Staten

OVER CANADA

Canada ligt in Noord-Amerika. Het grenst in het zuiden en westen aan de Verenigde Staten en in het oosten aan de Atlantische Oceaan. De westelijke grens wordt gevormd door de Amerikaanse staat Alaska en de Stille Oceaan, en in het noorden door de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa, met als grootste steden Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary.

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren