10817063067?profile=original

San Pedro de Atacama is een klein stadje gelegen in het noorden van Chili, in de regio Antofagasta. Het is gelegen in de buurt van de grens met Bolivia en is omringd door de prachtige Atacama-woestijn, de droogste woestijn ter wereld. San Pedro de Atacama is een populaire bestemming voor toeristen vanwege zijn rijke geschiedenis en buitengewone landschappen. San Pedro de Atacama heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 10.000 jaar geleden, toen de eerste menselijke nederzettingen in de regio ontstonden. De Atacameño-bevolking was de eerste die zich in deze regio vestigde en ze ontwikkelden een geavanceerde beschaving met irrigatiesystemen, astronomie en een complexe religie. De Spaanse verovering in de 16e eeuw veranderde de regio voorgoed en bracht de katholieke religie en de koloniale architectuur naar San Pedro de Atacama.

De kerk van San Pedro de Atacama, gebouwd in de 18e eeuw, is een van de belangrijkste historische gebouwen in de stad. Het is een van de oudste kerken in Chili en heeft een unieke architectuur die zowel de Spaanse koloniale stijl als de inheemse cultuur combineert. Andere belangrijke historische bezienswaardigheden zijn de Pukará de Quitor, een pre-Spaanse fort uit de 12e eeuw, en de R.P. Gustavo Le Paige Archeologisch Museum, dat een grote collectie archeologische artefacten en mummies van de Atacameño-cultuur heeft.

Toerisme San Pedro de Atacama is een populaire toeristische bestemming vanwege de buitengewone landschappen die het omringen. De stad is omgeven door vulkanen, bergen, zoutvlaktes en geisers. Een van de meest populaire attracties is de Valle de la Luna (Maanvallei), die zijn naam dankt aan zijn buitenaardse landschap dat lijkt op het maanoppervlak. Het gebied heeft prachtige zandduinen, zoutformaties en rotsformaties die door de eeuwen heen door de wind en het water zijn gevormd. Een andere populaire attractie is de Salar de Atacama, de grootste zoutvlakte van Chili. Het is de thuisbasis van diverse flamingo's, vicuña's en andere wilde dieren. De lagunes in de omgeving, zoals de Lagunas Altiplánicas, zijn gevuld met felblauw water en bieden een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Voor de avontuurlijke reizigers zijn er ook mogelijkheden om te wandelen, fietsen en paardrijden in de omgeving. Een van de meest uitdagende wandelingen is de beklimming van de vulkaan Licancabur, die op de grens van Chili en Bolivia ligt en een hoogte heeft van 5.916 meter. In de stad zijn er tal van restaurants, bars en accommodaties die de reizigers van dienst zijn.

Enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in en rond San Pedro de Atacama

Valle de la Luna (Maanvallei)
Dit is een van de meest buitenaardse en prachtige landschappen in de omgeving. Het lijkt op het oppervlak van de maan en is gevuld met prachtige zandduinen, zoutformaties en rotsformaties. Er zijn verschillende tours beschikbaar die deze vallei bezoeken en vaak zijn er mogelijkheden om te wandelen of fietsen door de vallei.
www.chile.travel/en/where-to-go/north-zone/san-pedro-de-atacama/moon-valley

Salar de Atacama (Atacama-zoutvlakte)
Dit is de grootste zoutvlakte van Chili en een van de grootste ter wereld. Het is een ongelooflijk landschap met een unieke flora en fauna. Er zijn verschillende tours beschikbaar die de zoutvlakte bezoeken, en vaak zijn er mogelijkheden om te wandelen, fietsen of paardrijden in de omgeving.
www.chile.travel/en/where-to-go/north-zone/san-pedro-de-atacama/salar-de-atacama

Lagunas Altiplánicas
Deze lagunes zijn gevuld met felblauw water en zijn omringd door besneeuwde bergen. Ze bieden een adembenemend uitzicht op de omgeving en zijn een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Er zijn verschillende tours beschikbaar die deze lagunes bezoeken en vaak zijn er mogelijkheden om te wandelen of te picknicken in de omgeving.
www.chile.travel/en/where-to-go/north-zone/san-pedro-de-atacama/lagunas-altiplanicas

Geysers del Tatio
Dit is de grootste geiser-gebied op het zuidelijk halfrond en een ongelooflijk landschap. Er zijn verschillende geisers die heet water en stoom uitstoten en de omgeving lijkt op een buitenaards landschap. Er zijn verschillende tours beschikbaar die deze geisers bezoeken en vaak zijn er mogelijkheden om te wandelen of te baden in de hete bronnen.
www.chile.travel/en/where-to-go/north-zone/san-pedro-de-atacama/geysers-del-tatio

Pukará de Quitor
Dit is een pre-Spaanse fort uit de 12e eeuw dat nog steeds staat en een belangrijk historisch monument is in de regio. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de geschiedenis van de regio.
www.chile.travel/en/where-to-go/north-zone/san-pedro-de-atacama/pukara-de-quitor

 

Hier ligt San Pedro de Atacama:

KIES EEN ANDER LAND IN ZUID-AMERIKA

Argentinië | Bolivia | Brazilië | Chili | Colombia | EcuadorPeru

OVER CHILI

Chili is een uitermate populaire bestemminge bij reizigers die gaan backpacken in Zuid-Amerika. Het langste land ter wereld bevat vele highlights en bezienswaardigheden en voor liefhebers van outdoor activiteiten is er genoeg te doen. Chili ligt aan de westkant van de het Andes gebergte, ingesloten door Peru, Bolivia, Argentinië en de Grote Oceaan. Santiago de Chile is de hoofdstad. De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegengesteld aan die bij ons. Lente: 1 september t/m 30 november, Zomer: 1 december t/m 28 februari, Herfst: 1 maart t/m 31 mei, Winter: 1 juni t/m 31 augustus. Het land is zo groot dat alle weertypen er voorkomen, dus kijk op internet voor de streek waar je naartoe gaat. Wij hadden in februari/maart zeven tot twintig graden in regio XI. Smeer je goed in met zonnebrandcrème en gebruik lippenbalsem , de zon is scherp en de ozonlaag dun.