11019668278?profile=original

De Tubbataha-riffen zijn een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van de Filipijnen en worden door velen beschouwd als een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Deze riffen zijn gelegen in het Sulu-zeegebied, op ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van de stad Puerto Princesa in Palawan. Het Tubbataha-rif is een UNESCO-werelderfgoed en biedt een prachtig onderwaterlandschap dat bestaat uit steile wanden, kleurrijke koralen, zeeschildpadden, haaien en andere bijzondere zeedieren. Het Tubbataha-rif is een beschermd marien reservaat dat bestaat uit twee atol-achtige riffen, het Noordelijke en het Zuidelijke Rif, met een totale oppervlakte van ongeveer 97.000 hectare. Het gebied is alleen toegankelijk per boot en is alleen geopend voor duikers en snorkelaars van maart tot juni vanwege de ongunstige weersomstandigheden in andere maanden. Het is een van de best bewaarde en minst bekende duiklocaties ter wereld en wordt door veel duikers beschouwd als een van de mooiste plekken op aarde om te duiken.

Het Tubbataha-rif biedt een breed scala aan onderwaterleven, van kleurrijke koralen en vissen tot majestueuze zeeschildpadden en haaien. De steile wanden van het rif zijn bedekt met een enorme verscheidenheid aan zacht en hard koraal, waardoor het een paradijs is voor duikers en onderwaterfotografen. Naast de koralen en vissen zijn de haaien, waaronder de witpuntrifhaai en de zwartpuntrifhaai, een belangrijke attractie voor de duikers.

Het gebied is ook een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden en dient als rustplaats voor trekvogels. Er zijn hier vijf soorten zeeschildpadden te vinden, waaronder de bedreigde groene zeeschildpad. Daarnaast is het ook mogelijk om dolfijnen en walvissen te spotten in de wateren rondom het rif.

Het Tubbataha-rif is niet alleen een paradijs voor onderwateravonturiers, maar ook een belangrijk gebied voor wetenschappers. Het gebied wordt gebruikt voor onderzoek naar de biodiversiteit en het klimaat in de regio en biedt belangrijke informatie over het behoud en de bescherming van zeeleven. Hoewel het Tubbataha-rif een relatief onbekende bestemming is, trekt het elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld. Duikreizen naar het rif zijn beschikbaar vanuit de stad Puerto Princesa, en veel reisbureaus bieden volledig verzorgde reispakketten aan. Het is belangrijk om te onthouden dat het Tubbataha-rif een beschermd gebied is en dat duikers en snorkelaars verantwoordelijk zijn voor het behoud van het rif en de bescherming van het onderwaterleven.

De Tubbataha-riffen zijn een verborgen parel in de Filipijnen, die een onvergetelijke ervaring bieden voor iedereen die houdt van de schoonheid van de natuur. Het kristalheldere water en het kleurrijke onderwaterleven maken van deze plek een must-see voor elke duikliefhebber. Om het Tubbataha-rif te bezoeken, moet je wel een aantal regels in acht nemen. Zo moet je altijd duiken of snorkelen met een erkend bedrijf en professionele gidsen. Er zijn strikte regels met betrekking tot het betreden van het water en het aanraken van het onderwaterleven, om het natuurlijke evenwicht te behouden. Het gebruik van zonnebrandcrème is ook verboden om het koraal niet te beschadigen. Door deze regels te volgen, draag je bij aan het behoud van dit prachtige natuurlijke wonder.

Een bezoek aan het Tubbataha-rif is niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook een kans om de schoonheid van de natuur te waarderen en bij te dragen aan het behoud ervan. Het is een unieke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning in een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Of je nu een ervaren duiker bent of gewoon wilt snorkelen, de Tubbataha-riffen zijn een must-see bestemming in de Filipijnen.

Hier liggen de Tubbatahariffen:

KIES EEN ANDER LAND IN AZIË

Bhutan | Cambodja | China | Filipijnen | India | Indonesië | Laos | Maleisië | Nepal | Oezbekistan | Sri Lanka | Thailand | Vietnam

OVER DE FILIPIJNEN

De Filipijnen is een land in Azië en bestaat uit 1770 eilanden met een oppervlakte van ongeveer driehonderdduizend vierkante kilometer. Het grootste deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Er worden 172 inheemse talen en dialecten gesproken, maar ook Engels, Chinees en Spaans. Het landschap bestaat voornamelijk uit heuvels en bergen; ongeveer een derde is vlak. Door de gunstige weersomstandigheden en de geïsoleerde ligging is er is een grote diversiteit aan natuur, waarvan sommige uniek is in de wereld. Het klimaat is tropisch en heeft een hoge luchtvochtigheid, de watertemperatuur is gemiddeld 27-28 graden Celsius. Het grootste eiland van de Filippijnen is Palawan. Het maakt deel uit van de gelijknamige provincie en ligt aan de westkant, in de Zuid Chinese Zee. De provincie is een van de mooiste gebieden van de Filippijnen en sinds 1992 is het op Palawan verboden om bomen te kappen, waardoor een deel van het regenwoud gespaard is gebleven. Er groeien enorme bomen en 25 procent van alle diersoorten op de Filippijnen komen alleen in Palawan voor. Denk bijvoorbeeld aan de koningscobra, zeldzame papegaaien en meer dan 600 soorten vlindersoorten, sommige zo groot als je hand.