Quito is een prachtige stad gelegen in het Andesgebergte van Ecuador. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Inca-beschaving en is sindsdien een belangrijk cultureel en politiek centrum geworden. Vandaag de dag is het een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige koloniale architectuur, levendige cultuur en natuurlijke schoonheid.

11021243699?profile=original

Quito werd gesticht in de 16e eeuw door de Inca's en later veroverd door de Spaanse veroveraars onder leiding van Francisco Pizarro. Het werd de hoofdstad van het Spaanse vicekoninkrijk Peru en was een belangrijk centrum van de katholieke kerk in Zuid-Amerika. Quito speelde ook een belangrijke rol in de strijd voor onafhankelijkheid van Ecuador in de 19e eeuw. In 1822 versloeg een leger onder leiding van Simon Bolivar de Spaanse troepen in de slag bij Pichincha, waarmee de onafhankelijkheid van Ecuador werd bevestigd.

Bezienswaardigheden
Quito heeft tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het historische centrum van de stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn prachtige koloniale architectuur en rijke geschiedenis. De kathedraal van Quito is een van de meest opvallende gebouwen in het historische centrum. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtig interieur met vele kunstwerken en altaarstukken.

11021244266?profile=original

Het klooster van San Francisco is ook een belangrijke bezienswaardigheid. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de grootste koloniale bouwwerken in Zuid-Amerika. Het heeft een indrukwekkende kerk en een prachtig binnenplein.

Een andere belangrijke attractie in Quito is het monument van de evenaar. Het ligt op de plek waar de evenaar de stad doorkruist en is een populaire plek voor toeristen om foto's te maken en te leren over de wetenschap achter de evenaar.

Natuurlijke schoonheid
Quito ligt aan de voet van de Pichincha-vulkaan en heeft tal van parken en natuurgebieden in de buurt. Het Parque Metropolitano is een van de grootste parken in de stad en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omringende bergen. Het Pululahua Geobotanical Reserve ligt op slechts een korte afstand van de stad en is de thuisbasis van een kratermeer en een verscheidenheid aan planten en dieren.

Cultuur
Quito heeft een bruisende culturele scene met tal van festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Het meest bekende festival is het Festival van Quito, dat plaatsvindt in december ter ere van de stichting van de stad. Het omvat parades, muziekoptredens en vuurwerk.

Musea
Er zijn verschillende musea in Quito die de geschiedenis en cultuur van de stad en Ecuador tentoonstellen. Het Nationaal Museum van Ecuador heeft een uitgebreide collectie pre-Columbiaanse kunst, evenals artefacten uit de koloniale periode en de onafhankelijkheidsstrijd. Het Casa del Alabado Museum of Pre-Columbian Art richt zich specifiek op de pre-Columbiaanse kunst van Ecuador en heeft een uitgebreide collectie aardewerk, sieraden en beeldhouwwerken.

Naast de musea heeft Quito ook een levendige muziekscene, met veel verschillende muziekstijlen, waaronder traditionele Andesmuziek en moderne Latijns-Amerikaanse popmuziek. Er zijn tal van bars en clubs waar bezoekers kunnen genieten van livemuziek en dans.

11021244471?profile=original

Quito is ook beroemd om zijn eten en drinken. Ecuador heeft een gevarieerde keuken die wordt beïnvloed door de Inca's, de Spanjaarden en de Afro-Ecuadorianen. Enkele populaire gerechten zijn ceviche (gemarineerde vis), locro (aardappelsoep met kaas), en empanadas (gevulde deegwaren). Het nationale drankje van Ecuador is canelazo, een warme cocktail gemaakt van suikerrietbrandewijn, kaneel en fruitsap.

Tot slot zijn er ook tal van buitenactiviteiten te doen in de omgeving van Quito. Wandelen, fietsen en paardrijden zijn populaire activiteiten in de omliggende bergen en parken. Er zijn ook mogelijkheden om te raften op de rivieren in de buurt en om te genieten van thermale baden.

Hier ligt Quito:

KIES EEN ANDER LAND IN ZUID-AMERIKA

Argentinië | Bolivia | Brazilië | Chili | Colombia | EcuadorPeru

OVER ECUADOR

Ecuador is één van de kleinste landen in Zuid Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar.  Het heeft ook een van de meest gevarieerde landschappen en cultuur. Door deze kleine afstanden is Ecuador een zeer comfortabel land om te bereizen.