Finland is een land met prachtige natuur, en dat is ook duidelijk te zien in de nationale parken van het land. Of je nu houdt van bos, berglandschap, meren of kustgebieden, Finland heeft voor ieder wat wils. Hieronder volgen enkele van de mooiste nationale parken van Finland:

Koli National Park
Koli National Park ligt in het oosten van Finland, aan de grens met Rusland. Het park is vooral bekend om zijn berglandschap, met de beroemde Koli-berg als hoogtepunt. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of zelfs skiën tijdens de wintermaanden. Het park is ook een paradijs voor vogelaars, met meer dan 150 verschillende soorten vogels.

Oulanka National Park
Oulanka National Park ligt in het noorden van Finland, vlakbij de grens met Rusland. Het park is een echte must-see voor natuurliefhebbers, met een prachtig berglandschap, rivieren en watervallen. Het park is ook bekend om zijn dichte naaldbossen en de schitterende Oulanka-kloof. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden in het park, en tijdens de wintermaanden kun je hier ook skiën of langlaufen.

Pallas-Yllästunturi National Park
Pallas-Yllästunturi National Park ligt in het centrum van Finland en is het grootste nationale park van het land. Het park is vooral bekend om zijn adembenemende berglandschap, met de Ylläs-berg als hoogtepunt. Tijdens de wintermaanden is dit een populaire bestemming voor skiërs, maar ook in de zomer zijn er talloze wandel- en fietsroutes te vinden. Het park is ook een paradijs voor vogelaars, met meer dan 180 verschillende soorten vogels.

Syöte National Park
Syöte National Park ligt in het zuiden van Finland, vlakbij de grens met Zweden. Het park is vooral bekend om zijn prachtige berglandschap, met de Syöte-berg als hoogtepunt. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden in het park, en tijdens de wintermaanden kun je hier ook skiën of langlaufen. Het park is ook een populaire bestemming voor vogelaars, met meer dan 140 verschillende soorten vogels.

Rokua National Park
Rokua National Park ligt in het noorden van Finland, vlakbij de stad Oulu. Het park is bekend om zijn unieke geologische formaties, zoals de Rokua esker en de Rokua sand dunes. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden in het park, en tijdens de wintermaanden kun je hier ook skiën of langlaufen. Het park is ook een populaire bestemming voor vogelaars, met meer dan 100 verschillende soorten vogels. Bovendien is het park ook een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking, die zich bezighoudt met de productie van honing en bessen.

KIES EEN ANDERE BESTEMMING IN EUROPA

Duitsland | Finland | Frankrijk | IJsland | Italië | Noorwegen | Oostenrijk | Portugal | Spanje | Tsjechië | Zweden

OVER FINLAND

De eerste bekende inwoners van Finland zwierven zo'n 10.000 jaar geleden rond. Vele eeuwen later zou het gebied dat het huidige Finland omvat, veroverd worden door de voorgangers van de huidige Zweden en Russen. In 1809 werd Finland een autonoom deel van het Russische rijk, maar het werd in 1917 volledig onafhankelijk. Finland was ook het eerste Europese land waar vrouwen in 1906 mochten stemmen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog behield Finland zijn onafhankelijkheid en het heeft sindsdien een neutrale houding in de geopolitiek. Tegenwoordig maakt Finland deel uit van de Europese Unie, of EU. Bezoek het Fins Nationaal Museum in Helsinki om meer te weten te komen over de geschiedenis van Finland.