De fjorden van Noorwegen zijn waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van het land. De fjorden zijn diepe inhammen in het landschap die zijn ontstaan door het wegsmelten van gletsjers tijdens de laatste ijstijd. Er zijn talloze fjorden in Noorwegen, maar enkele van de bekendste en meest indrukwekkende zijn de Geirangerfjord, de Sognefjord, de Hardangerfjord, de Lysefjord en de Hjørundfjord. De fjorden zijn omgeven door hoge bergtoppen en bieden een grote verscheidenheid aan landschappen, van groene dalen tot besneeuwde bergtoppen en kleine stadjes. Ze zijn een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van de prachtige natuur van Noorwegen. Er zijn diverse manieren om de fjorden te verkennen, zoals cruises, wandelingen en fietstochten. Veel mensen kiezen ook voor een huurauto om de fjorden op eigen houtje te verkennen. De fjorden van Noorwegen zijn een unieke en prachtige bestemming voor iedereen die houdt van natuur en avontuur. Ze zijn zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in Noorwegen.

Een mogelijke toeristische route langs enkele van de mooiste fjorden van Noorwegen zou kunnen zijn:

Geirangerfjord: Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende fjorden van Noorwegen. De Geirangerfjord is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn spectaculaire landschap. Hier kunt u cruises nemen langs de fjord, of de prachtige omgeving verkennen tijdens een wandeling of een fietstocht.

Sognefjord: De Sognefjord is de langste en diepste fjord van Noorwegen. Hij loopt door het westen van het land en biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, van hoge bergtoppen tot groene dalen en kleine stadjes. Er zijn diverse mogelijkheden om de Sognefjord te verkennen, zoals cruises, wandelingen en fietstochten.

Hardangerfjord: De Hardangerfjord is een andere populaire fjord in Noorwegen, die bekend staat om zijn prachtige natuur en fruitboomgaarden. Hier kunt u onder andere fruit plukken, wandelen langs de fjord of een fietstocht maken door de omgeving.

Lysefjord: De Lysefjord is een van de kortere fjorden van Noorwegen, maar zeker niet minder indrukwekkend. De fjord is omgeven door hoge bergtoppen en is het startpunt van enkele populaire wandelroutes, zoals de Preikestolen (een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht) en de Kjeragbolten (een grote rots die vastzit in een kloof).

Hjørundfjord: De Hjørundfjord is een minder bekende, maar zeker niet minder mooie fjord in Noorwegen. Hij ligt in de regio Møre og Romsdal en biedt een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en groene dalen. Er zijn diverse manieren om de fjord te verkennen, zoals cruises, wandelingen en fietstochten.

Dit is de route:

KIES EEN ANDERE BESTEMMING IN EUROPA

Duitsland | Finland | Frankrijk | IJsland | Italië | Noorwegen | Oostenrijk | Portugal | Spanje | Tsjechië | Zweden

OVER NOORWEGEN

Noorwegen is koploper in Europa als het om duurzaamheid gaat; de perfecte match voor avontuurlijke reizigers! De nationale parken, fjorden, watervallen en hoge bergtoppen zijn goed te voet en met de fiets, boot of ski’s te ontdekken. De Noorse natuur is de ultieme reden voor een rondreis.

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren