Saigon, ook bekend als Ho Chi Minh-stad, is de grootste stad van Vietnam en een belangrijk historisch en toeristisch centrum. Het was oorspronkelijk een kleine rivierdelta-stad, maar groeide snel uit tot een belangrijke handels- en industriestad tijdens de Franse koloniale tijd. Tijdens de Vietnamoorlog werd Saigon het politieke en militaire centrum van Zuid-Vietnam en werd het bekend als het slagveld van vele belangrijke gevechten. In 1975 viel het Noord-Vietnamese leger de stad binnen en eindigde de oorlog.

10952572695?profile=original

Vandaag de dag is Saigon een moderne en drukke stad vol met historische en culturele bezienswaardigheden. Belangrijke attracties zijn onder andere het War Remnants Museum, het Reunificatiepaleis en de Notre-Dame Basiliek. De stad is ook bekend om haar uitstekende street food-cultuur en drukke nachtleven.

Er is ook veel groen in Saigon, zoals het Tao Dan Park en het September 23 Park. Bezoekers kunnen ook de omgeving verkennen door een boottocht over de rivier de Saigon of een bezoek te brengen aan de Cu Chi-tunnels, die door de Viet Cong werden gebruikt tijdens de oorlog.

Bezienswaardigheden in en om Saigon
Saigon, ook bekend als Ho Chi Minh-stad, biedt veel bezienswaardigheden voor bezoekers, zowel binnen de stad als in de omgeving. Hier volgt een lijst van enkele van de meest populaire attracties:

War Remnants Museum
Indrukwekkend museum dat de geschiedenis van de Vietnamoorlog uitbeeldt en de gevolgen van de oorlog op de bevolking toont.

Reunificatiepaleis
Het oorspronkelijke presidentspaleis van Zuid-Vietnam, nu een museum met een interessant interieur en aangrenzende tuinen.

Notre-Dame Basiliek
Katholieke basiliek gebouwd in de Franse koloniale stijl.

Tao Dan Park
Een groot stadspark met veel groen en verschillende recreatieve faciliteiten.

September 23 Park
Park in het centrum van de stad, met een groot meer en veel schaduwrijke bomen.

Cu Chi-tunnels
Netwerk van ondergrondse tunnels gebruikt door de Viet Cong tijdens de oorlog.

Ben Thanh-markt
Een drukke en kleurrijke markt in het centrum van de stad, bekend om haar uitstekende street food-keuzes.

Cholon-wijk
Chinees-Vietnamese wijk met een rijke geschiedenis en prachtige tempels.

Mekong Delta
De rivierdelta net buiten Saigon, bekend om haar rijstvelden, rivierdorpen en prachtige natuur.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in en om Saigon die bezoekers kunnen verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in historie, cultuur, natuur of street food, Saigon biedt iets voor iedereen.

Hier ligt Saigon:

KIES EEN ANDER LAND IN AZIË

Bhutan | Cambodja | China | Filipijnen | India | Indonesië | Laos | Maleisië | Nepal | Oezbekistan | Sri Lanka | Thailand | Vietnam

OVER VIETNAM

Vietnam is een land in Azië en heeft een tropisch klimaat, maar toch verschilt het klimaat sterk per regio. In de bergen is het kouder en kan de temperatuur lager liggen, het gemiddelde is dan zo'n 10 graden Celcius. Juli en augustus zijn de maanden met de meeste regenval. In het zuiden kent men een warme winter van december tot april. In het voorjaar is het er tropisch warm met temperaturen van rond de 26/27 graden Celcius. Het regenseizoen in het zuiden is van mei tot November.