Meridian Travel geeft maandelijks (laatste vrijdag van de maand) leuke prijzen weg aan leden die hun mooiste reisfoto's - voorzien van tekst en uitleg - op onze site posten. Het enige dat je als reisliefhebber hoeft te doen, is jouw mooiste reiservaring(en) met ons delen op onze site.

Hoe het werkt
Klik rechtsboven op 'Maak een account aan' Na het aanmaken van je account ben je member en kun je foto's posten. Vergeet niet de foto een pakkende titel en een leuke beschrijving te geven! Dat is alles!

Elke maand geven we tevens kleine leukigheidjes weg aan de meest enthousiaste deelnemers!

Doe mee! Het kost niks en het is leuk!

20231001_081552

We varen over de 800 meter brede St. Lawrencerivier de stad Quebec binnen. Het rivierfront, de oude benedenstad en de bovenstad, op de linkeroever maakt indruk. Het grote, in 1893 gebouwde, kasteel Le Frontenac springt er meteen uit, evenals de citadel. Quebec is voor Noord-Amerikaanse begrippen heel oud, ruim 400 jaar. Het was ooit even de hoofdstad van Canada, nu is het de hoofdstad van de Franstalige provincie Quebec. 98% spreekt hier Frans en 90% is Rooms katholiek. Daarmee lijkt het sterk op een grote Franse stad. Quebec heeft 715.000 inwoners. De oude stad - met als enige stad in Noord-Amerika een citadel en oude stadsmuur – is een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld.

De omgeving van Quebec mag er ook zijn: even ten noorden van de stad bevindt zich de 83 meter hoge Montmorency-waterval; verder naar het noordoosten staat de Basilique Sainte-Anne-de-Beaupré, een bekende bedevaartskerk in neoromaanse stijl. Vlak bij Quebec, in de Saint Lawrencerivier, ligt het 32 kilometer lange eiland Île d'Orléans, dat bekend is vanwege zijn oude koloniale bouwwerken en afwisselende landschap.

Beslist een aanrader!

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel