Meridian Travel geeft maandelijks (laatste vrijdag van de maand) leuke prijzen weg aan leden die hun mooiste reisfoto's - voorzien van tekst en uitleg - op onze site posten. Het enige dat je als reisliefhebber hoeft te doen, is jouw mooiste reiservaring(en) met ons delen op onze site.

Hoe het werkt
Klik rechtsboven op 'Maak een account aan' Na het aanmaken van je account ben je member en kun je foto's posten. Vergeet niet de foto een pakkende titel en een leuke beschrijving te geven! Dat is alles!

Elke maand geven we tevens kleine leukigheidjes weg aan de meest enthousiaste deelnemers!

Doe mee! Het kost niks en het is leuk!

In gedachten

Bhaktapur wordt ‘Stad van de gouden tempels’ genoemd. Hier staan tradities en geloof nog hoog in het vaandel en, samen met Kathmandu en Patan, is het één van de drie Nepalese koningssteden. Van oudsher lag de stad op de handelsroute tussen Tibet en India en deze positie op de hoofdkaravaanroute maakte de stad rijk en welvarend. Het is de thuisbasis van traditionele kunst en architectuur, historische monumenten en ambachtelijke werken, prachtige ramen, aardewerk en weverijen, tempels, vijvers, cultuur, religie, festivals en ga zo maar door. Bhaktapur is nog steeds een ongerepte en goed bewaarde oude stad. De belangrijkste bezienswaardigheden vind je aan het Durbar Square met de vele paleizen, tempels, andere heiligdommen en de Gouden Poort. Helaas heeft ook dit plein met het oude paleis en de tempels wel grote schade opgelopen tijdens de aardbeving van 2015. Bijna alle gebouwen worden gestut of staan in de steigers.

Op het naastgelegen Pottery Square draait alles, de naam zegt het al, om aardewerk. Hier zien we pottenbakkers aan het werk en het plein staat vol met zelfgemaakte potten en potjes die in de zon liggen te drogen. Een paar uur lang dwalen we over de pleinen en door de vele smalle straatjes van het oude deel van de stad. Het lijkt wel een ‘openluchtmuseum’. En overal de prachtigste aardetinten! Het is lekker warm, de zon schijnt en de stad ademt een heerlijk, rustige sfeer uit. Op elke 10 meter is wel weer iets te zien! Een klein winkeltje, een heiligdom, een kleurrijk geklede vrouw in de deuropening, oudere mannen die zitten te relaxen, enz. Opvallend is het hoofddeksel van de mannen. Zij dragen een soort muts, zonder rand, en gemaakt van speciaal katoen: de Bhadgaunle Topi.

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel