Meridian Travel geeft maandelijks (laatste vrijdag van de maand) leuke prijzen weg aan leden die hun mooiste reisfoto's - voorzien van tekst en uitleg - op onze site posten. Het enige dat je als reisliefhebber hoeft te doen, is jouw mooiste reiservaring(en) met ons delen op onze site.

Hoe het werkt
Klik rechtsboven op 'Maak een account aan' Na het aanmaken van je account ben je member en kun je foto's posten. Vergeet niet de foto een pakkende titel en een leuke beschrijving te geven! Dat is alles!

Elke maand geven we tevens kleine leukigheidjes weg aan de meest enthousiaste deelnemers!

Doe mee! Het kost niks en het is leuk!

Etage(bau) landschap

Dit haast onwerkelijk aandoende landschap bevindt zich niet in een verre exotische bestemming, maar vlak over de grens met Limburg bij onze Oosterburen.                                                                  Voor de winning van bruinkool wordt de grond in lagen afgegraven, waardoor een diepe put - tot wel 250meter diep- ontstaat met trapsgewijze randen waarin heel duidelijk de verschillende kleuren grond te zien zijn. De zgn. Tagebau

Hoe mooi en indrukwekkend dit er - zeker voor de fotograaf- ook uitziet, het heeft ook een heel negatieve kant. Om zo'n enorm terrein te kunnen afgraven zijn in de afgelopen decennia rond de 30 dorpen geheel ontruimd en met de grond gelijk gemaakt; de inwoners verplicht "umgesiedeld".

Deze foto maakte ik aan de rand van het dorp Lützerath, waar (klimaat) activisten hiertegen protesteren.

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel