9471067472?profile=RESIZE_710x

Je moet inderdaad avontuurlijk zijn aangelegd om het in Sarek te redden: er zijn geen gemarkeerde paden, hutten of voorzieningen. Inderdaad, de droom van elke survivaler. En daarom is Sarek zo geweldig. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je hier op je buurman botst; er strekken zich eindeloze kilometers ruig landschap voor je uit. Helemaal vrij om te ontdekken. Neem je kompas, kaart en bereid je goed voor met een gedegen uitrusting.

9471071294?profile=RESIZE_710x

In Sarek National Park je tent opzetten in the midde of nowhere... Niet iedereen durft het.

9471074700?profile=RESIZE_710x

Een nieuwsgierige bewoner van Sarek National Park komt een kijkje nemen.

9471074898?profile=RESIZE_710x

De rivier Rapa stroomt door de Rapa vallei, gezien vanaf de berg skierfe.

9471075884?profile=RESIZE_710x

Sarek National Park in de winter: een grote, witte massa tot aan de horizon.

9471076487?profile=RESIZE_710x

Overnachten in het winterlandschap van Saerek verreist enige voorbereiding. Wie durft?

9471088872?profile=RESIZE_930xEind oktober verschijnt de nieuwe uitgave 'De Mooiste Nationale Parken van Zweden' met daarin onder meer Sarek National Park. De gids is vanaf heden - met korting - in preorder te bestellen in onze webshop. Wees er snel bij bij want de oplage is beperkt! Bestellen kan hier >>

Verder in deze uitgave:
Kanoën tussen de elanden in in Åsnen
Al rustig peddelend over het water in een kano of kajak geeft je de mogelijkheid om het wildlife en de unieke stilte optimaal te ervaren. Er valt hier ook heel wat te peddelen, want Åsnen bestaat nog altijd voor het grootste deel uit water. Ben je toe aan wat meer lichaamsbeweging, dan is de 120 km lange Värendsleden een prima uitdaging.

9471077669?profile=RESIZE_710x

Wandelend door Store Mosse
Store Mosse heeft meer dan 40 kilometer aan voetpaden beschikbaar. De verschillende routes door het park variëren van 300 meter tot 14 kilometer en dus valt er op ieder wandelniveau te genieten. Je kunt kiezen voor de gemarkeerde paden of er met een professionele gids op uit trekken. Bijvoorbeeld met een unieke sneeuwschoenwandeling. Jawel, óók in de zomer! Niet omdat er sneeuw ligt dan, maar omdat een deel van het park, met name de wetlands, makkelijker begaanbaar is op deze manier.

9471077899?profile=RESIZE_710x

Ook in deze uitgave
De 5 mooiste Nationale Parken van Skåne
Skåne is een regio met heel veel gezichten: van ruige kusten, tot diepe uitgestrekte wouden en gele koolzaadvelden. Ideaal voor een gevarieerde vakantie. We zetten vijf natuur hoogtepunten in dit deel van Zuid-Zweden op een rijtje voor je.

Nationaal Park Fulufjället
Het Nationaal Park Fulufjället is een uiterst kwetsbaar natuurgebied met een rijkgevarieerde mosvegetatie. Zo groeit er ‘wolvendood’. De mythe gaat dat mensen jaren geleden dit mos in rauw vlees verstopten, bedoeld als lokaas voor wolven. Had een wolf er eenmaal van gegeten, dan stierf hij een langzame dood….Het mos zit er onschuldig uit en groeit alleen op bomen die meer dan 150 jaar oud zijn.

En nog veel meer...

 

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE