TASTING ADVENTURES (12)

De must-tastes van de Algarve

12391726859?profile=RESIZE_930x

25 april 2025 - Een geslaagde vakantie heeft een aantal vaste ingrediënten, waaronder: goed weer, mooie natuur en lekker eten. Over alle drie hoef je je in de Algarve geen zorgen te maken, maar de smaken van deze regio zijn misschien niet bij iedereen even bekend. Mix wat Atlantische Oceaan met Arabische invloeden, voeg een vleugje Middellandse Zee toe met Romeinse overblijfselen, om het vervolgens te garneren met zo’n beetje alles wat hier uit de vruchtbare grond komt én vergeet het zout en de

Lees verder...

11021738455?profile=original

17 mei 2024 - Meridian Travel vloog naar San Francisco en dook in de wereld van Californische wijn. Toastend en proostend tasten we ons een weg door oude wijn uit de nieuwe wereld. In combinatie met lekker eten. Heel veel lekker eten. In 1976 kwam Engelsman Steven Spurrier op het idee om ter promotie van zijn wijnhandel een wijnproeverij in Parijs te organiseren met een geblindoekte jury. Hij trommelde de beste Franse sommeliers bij elkaar en verzamelde de beste Franse wijnen. Omdat de Verenigd

Lees verder...

12164121282?profile=RESIZE_1200x

De Alentejo vind je in het zuidoosten van Portugal, grofweg tussen de Algarve en Ribatejo. In het noorden van Portugal zeggen ze gekscherend dat de Alentejo slechts bedoeld is om doorheen te rijden om in de Algarve terecht te komen, maar dat doet deze magische streek zeker tekort. Je kunt er uren-, misschien wel dagenlang verdwalen langs slingerende weggetjes door wijn- en olijfgaarden zonder ook maar een mens tegen te komen. En zo belandde Meridian Travel bij Wine & Country House Herdade do So

Lees verder...

Canada culinair

11021741470?profile=original

Wereldwijd staat Canada niet bekend als de bakermat van de wijn of om zijn culinaire hoogstandjes. Maar er wordt flink aan de weg getimmerd, want deze herfst verschijnt de eerste Michelingids voor Canada. Ook steeds meer wijnhuizen vinden hun weg naar buitenlandse erkenning en zijn er steeds meer uitstekende lokale restaurants te vinden. Wij zetten eens op een rij van welke culinaire specialiteiten je in Canada allemaal kunt genieten. In verschillende provincies wordt er wijn gemaakt. De twee p

Lees verder...

10951895454?profile=RESIZE_1200x

Het milde klimaat met jaarlijks meer dan 300 dagen zon en lage temperatuurschommelingen maakt de Algarve niet alleen een perfecte vakantiebestemming, maar zorgt ook voor ultieme omstandigheden voor het maken van wijn. Niet voor niets kent de Zuid-Portugese regio diepgewortelde wijnbouwtradities, die zorgen voor een grote diversiteit aan unieke lokale wijnen die al veel prijzen en onderscheidingen hebben ontvangen. Maar waar moet je heen?

Quinta do Barranco Longo
We starten de reis in Algoz, in

Lees verder...

Wat is er nou Spaanser dan paella?

9894887459?profile=original

Wat is er meer Spaans dan Paella? Niet veel, zou je zeggen. Echte Spanjaarden zijn het hier echter niet mee eens. Zij vinden de rijstmaaltijd vooral een typisch Valenciaans gerecht. Want daar komt het oorspronkelijk vandaan, zeggen zij terecht. Wij van Meridian Travel zeggen: op naar Valencia!

Een typische zondagmiddag in Valencia. De mannen komen na het voetballen thuis. De vrouwen zijn inmiddels begonnen met het dekken van de tafel en het opstarten van de overige voorbereidingen. De mannen lo

Lees verder...

7150954256?profile=RESIZE_710xArgentinië is het land van de steaks. Grote, dikke, malse en sappige steaks. De Argentijnen we­ten van oudsher precies hoe ze met het vlees, levend en op de grill, moeten omgaan. En daar schuilt het geheim.

Waarom is de Argentijnse steak de lekkerste? ‘Vlees zit, net als tango en voetbal, in onze genen.’ Aan het woord is Raúl Mirad, Argentijn, en ruim twee decennia geleden schrijver van het boek Manual del Asador Argentino (Handboek voor de Argentijnse Barbecuer, red.). Volgens hem is de Argenti

Lees verder...

7106475099?profile=RESIZE_710xBij Frankrijk denk je al snel aan gedekte tafels met stokbrood, rode wijn en bijzondere kazen tijdens zwoele zomeravonden. Niets lekkerder dan de dagverse en lokale varianten, waarvoor je bij Pas-de-Calais aan het juiste adres bent. Deze regio in Noord-Frankrijk kent talrijke lokale producenten van heerlijke producten. Met onder andere verse vis, streekproducten uit het binnenland en verschillende ambachtelijke bieren en wijnen heeft Pas-de-Calais alles in huis voor een culinaire reis vol cultuu

Lees verder...

Het beste street food van Turkije

6B1uEOqA5B8oKQvNjqqs9O3DlmqxO64tcAwlJg4SdnZjYwsZIBsAjiTlSr-acfS9lUv6tH4vmdPQylHjvsLEseREJrgw_74xOIXBZtDtaXZtiws2e-XQOos2ENB-z3qymlOZeA=s0-d-e1-ft#<a href=

Turkije heeft een zeer rijke street food cultuur. De smaken, die veelal eeuwenoud zijn, komen vaak uit een bepaalde regio en worden gekruid volgens de tradities van een andere regio maar velen zijn overal verkrijgbaar. Smaaksensaties die je niet mag missen tijdens een toekomstig bezoek aan deze unieke bestemming. Dit zijn de beste Turkse street foods om alvast bij te watertanden;

Simit

In het Oxford Engelse woordenboek wordt simit beschreven als ‘een broodrol in de vorm van een ring, afkomstig

Lees verder...

nA2060OVCKu9HC2TzeU5qoDdvXi_TmRSk3DTKxg8YIQW6rRYrA0swfIdkicm4nQIyCo5nAB-8BowcuCZO_c88g_q_qQp40e__yIgglypSZQKr6gcLoE=s0-d-e1-ft#<a href=

Naast de historische gebouwen, Turkse thee en Turkse koffie, staat Turkije ook bekend om de lokale drankjes die in de regio verkrijgbaar zijn. Maar je kan ook zelf aan de slag en drankjes als Boza en Ayran helemaal zelf maken vanuit je eigen keuken. Een geweldig idee nu we nog niet naar Turkije kunnen afreizen en nog niet daar kunnen genieten van Turks drankjes als Rakı. Waan je een weg in de Turkse sferen en geniet van deze drie heerlijke delicatessen:

1. Boza (openingsfoto)
Boza is één van d

Lees verder...

Porto%20-%20Douro_D06-PG0107_Credit%20RCL-RuiCunha.jpg?profile=RESIZE_710xDouro | ©RCL-RuiCunha

Nu we al voorzichtig aan durven te dromen over een vakantie, nemen we thuis alvast een voorproefje! Bij het ontdekken van een nieuwe bestemming staan alle zintuigen op scherp. Je kijkt je ogen uit en proeft de ingrediënten van de bestemming in het eten en drinken. Maak thuis alvast kennis met de diversiteit die Portugal te bieden heeft door een ‘reis’ te maken langs de zeven wijnregio’s. Laat jezelf inspireren door de verhalen achter de wijnen en verheugen op een verblijf i

Lees verder...

Iedereen die graag in de culinaire hemel verblijft, weet zijn weg naar Frankrijk te vinden. Aan de Franse Atlantische kust, van La Baule tot Hendaye, is de Franse keuken op haar best en kent vele regionale specialiteiten zien. Nu de volgende reis wat langer op zich laat wachten, presenteren we je bij deze zes lokale specialiteiten die het Franse 'savoir vivre' bij je thuis brengen. 

Waar het zout groeit
De zoutmoerassen van de middeleeuwse stad Guérande lijken op een mozaïek van meer dan 2.000 hec

Lees verder...
RSS
E-mail mij als er nieuwe items in deze categorie zijn –

13517476301?profile=RESIZE_584x

Voor slechts 19,75 krijg je een half jaar online toegang tot al onze uitgaves (100+)
Ga naar premium content >>

Footer met Full-Bleed Achtergrond