AmerikaPLUS introduceert duurzame Amerikareizen

12224642078?profile=original

Als gerenommeerde speler op de vakantiemarkt naar Amerika wil AmerikaPLUS een bijdrage leveren aan ‘groenere’ vakanties naar Amerika. Het is gelukt om reizen samen te stellen met voldoende elektrische auto laadpalen langs de routes. Vanaf 1 oktober lanceert AmerikaPLUS diverse autoreizen door Amerika die aangepast zijn aan het rijden in een EV. Uniek in Nederland. Vier Amerika-specialisten gaan het avontuur aan en zullen kennis maken met deze nieuwe manier van rondreizen door Amerika: vanaf 20 augustus vertrekken ze om deze nieuw te introduceren E-roadtrip reis van AmerikaPLUS zelf te ervaren. Een route van twee weken langs de hoogtepunten in Zuidwest Amerika met een elektrische auto. Daarnaast biedt AmerikaPLUS reizigers indien gewenst CO2 compensatie aan voor vliegreizen naar Amerika.

De vraag of groener reizen naar Amerika mogelijk is, wordt op wekelijkse basis gesteld aan de medewerkers van AmerikaPLUS. Lange vluchten en benzineslurpende Amerikaanse SUV’s dragen niet bij aan een groen imago van deze geliefde vakantiebestemming. Reizigers zijn er niet van overtuigd dat het mogelijk is om met een EV een rondreis te maken langs de bekende hoogtepunten van bijvoorbeeld Zuidwest Amerika. Dit met name vanwege de vermeende beperkte laadmogelijkheden. AmerikaPLUS gaat het zelf ondervinden: vanaf 20 augustus vertrekken vier medewerkers naar Amerika om de eerste E-roadtrip te maken. Een reis van twee weken langs de bekendste hoogtepunten van Zuidwest Amerika. Twee zullen de eerste week op pad gaan en twee andere maken de tweede helft van de rondreis. Uiteraard met live verslag op de social media kanalen van AmerikaPLUS. Om een goed beeld te krijgen of een dergelijke reis met een elektrische auto in Amerika mogelijk is, doen ze dit juist nú in het drukke hoogseizoen, wanneer er ook veel toeristen op pad zijn.

AmerikaPLUS is al jaren bezig om zo groen mogelijk te opereren. Zo werkt iedereen al vele jaren uitsluitend vanuit huis, waardoor dagelijks woon/werkverkeer wordt voorkomen. Bovendien wordt er al vele jaren een volledig papierloze administratie gevoerd. Nu gaat AmerikaPLUS weer een stapje verder. Indien gewenst bieden ze hun reizigers een CO2 compensatie aan voor vliegreizen naar Amerika, waarbij AmerikaPLUS 50% van de kosten voor haar rekening neemt. Vanaf 1 oktober lanceert AmerikaPLUS diverse autoreizen door Amerika die aangepast zijn aan het rijden in een EV.

Meer informatie: www.amerikaplus.nl

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE