12434905666?profile=original

4 mei 2024 - Zowel New York als Washington D.C. behoren tot de meest iconische steden van de Verenigde Staten, maar ze vertegenwoordigen ook elk een unieke kant van het land. New York, ‘the city that never sleeps’, staat bekend om zijn energie, culturele diversiteit en indrukwekkende skyline vol wolkenkrabbers. Aan de andere kant heb je Washington D.C., de politieke hoofdstad van het land vol met statige monumenten, musea en veel historische betekenis. We nemen je mee en laten je zien wat deze steden jou te bieden hebben!

'I want to wake up in a city that never sleeps’, een zin uit het lied ‘New York, New York’ van Frank Sinatra, een ode aan deze werkelijk waanzinnige stad. De woorden zijn daarnaast ook zeker niet gelogen, het is ook werkelijk een stad die nooit slaapt! De mengeling van etnische groepen, van soorten mensen, van lifestyles, plus de variëteit aan architectuur, winkels en musea maken van New York een heel speciale plek.

Het beroemde Vrijheidsbeeld, de enorme wolkenkrabbers, Central Park en Broadway zijn maar een paar van de vele bezienswaardigheden die New York zo leuk maken. Naast de ‘standaardactiviteiten’ nemen we je graag mee naar de plekken waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Het mooie aan New York is dat er altijd iets nieuws te beleven is, ook al ben je er al 10 keer geweest.

Sundays are for resting!
Waarschijnlijk denk je bij New York niet direct aan rusten, maar deze wereldstad biedt meer dan voldoende gelegenheden om ultiem te relaxen en te genieten van het leven! Breng een bezoek aan Harlem en woon een gospeldienst bij. Dat is écht een bijzondere ervaring en wij durven je bijna te garanderen dat je dat niet snel zult vergeten.

Na de gospeldienst kun je de de Subway nemen –op zichzelf al een hele belevenis –naar Central Park om daar in het park te genieten. In dit park, midden tussen de wolkenkrabbers van New York, ben je even weg van alle drukte. Zodra je het park binnenloopt, hoor je het geluid letterlijk naar de achtergrond verdwijnen. Het is dan ook logisch dat Central Park een favoriete plek is onder New Yorkers. Je kunt het park per fiets ontdekken, maar ook te voet. In de winter kun je schaatsen en in de zomer kun je skaten, volleyballen of badmintonnen. Ook zijn er diverse eetgelegenheden en terrasjes waar je een drankje kunt doen. Tip: de lantaarnpalen in het park zijn genummerd. Hierdoor weet je waar je bent en vind je gemakkelijk de weg weer terug.

Washington D.C. is dé stad van de politiek en tevens de hoofdstad van de Verenigde Staten. De regering is hier gezeteld en veel inwoners zijn op de een of andere manier verbonden met de politiek. Washington is een plezierige en groene stad en er heerst een aangename sfeer. Fun fact: de gebouwen mogen niet hoger zijn dan het Washington Monument. Je vindt dus veel laagbouw in Washington. Met de metro, die ongekend luxueus is, kun je de hele stad ontdekken. Breng een bezoekje aan prachtige monumenten zoals het Lincoln Memorial, het Jefferson memorial, het Washington Monument en het beroemde Vietnam Veterans Memorial. Of bekijk het Pentagon, Capitool en uiteraard het Witte Huis!

Ontelbare monumenten
Washington D.C staat niet alleen bekend om haar politieke invloed en historische betekenis, maar ook om zijn adembenemende monumenten. Het Washington Monument, een majestueuze obelisk die 169 meter de lucht insteekt, is een eerbetoon aan George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Dit iconische monument is een van de meest herkenbare symbolen van Amerika. Bezoekers kunnen met de lift naar boven gaan en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad! Tijdens een bezoek aan Washington D.C. zijn er veel monumenten die je eigenlijk niet mag missen.

Lees het hele artikel in reismagazine Stars, Stripes & Maple Leaves (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE