Country roads, take me home

12810786663?profile=original

16 augustus 2024 - West Virginia is een staat vol verborgen juweeltjes, elk met een eigen unieke charme. Van de historische diepte van Harpers Ferry, waar de Potomac en Shenandoah rivieren samenkomen, tot het artistieke en historische Shepherdstown, de oudste stad van de staat. Verken het adembenemende Blackwater Falls State Park met zijn spectaculaire watervallen en geniet van de avontuurlijke uitdaging van Seneca Rock, een paradijs voor klimmers. Liefhebbers van Amerikaanse geschiedenis en uitgestrekte natuur voelen zich hier al snel thuis.

Harpers Ferry heeft een intrigerende geschiedenis die teruggaat tot de late achttiende eeuw. Het stadje werd gesticht in 1763 door Robert Harper, een molenaar die het potentieel van de strategische ligging inzag. Harpers Ferry groeide snel uit tot een belangrijk industrieel centrum dankzij de waterkracht van de rivieren. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Harpers Ferry was de aanval op het federale arsenaal in 1859 door abolitionist John Brown. Zijn doel was om een slavenopstand te beginnen en de wapenvoorraad van het arsenaal te gebruiken. 

Appalachian Trail
Harpers Ferry wordt beschouwd als de officieuze hoofdstad van de Appalachian Trail, een van de beroemdste langeafstandswandelroutes in de Vere­nigde Staten. Bezoekers kunnen een deel van de trail wandelen en genieten van de prachtige uitzichten op de rivieren en bergen. Het Appalachian Trail Conservancy Headquarters in Harpers Ferry is een must-visit voor wandelliefhebbers.

Lees het hele artikel in reismagazine De Mooiste Rondreizen #4 (PREMIUM, ALLEEN VOOR ABONNEES) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE