De 10 mooiste campersites in de USA

12164117861?profile=original

Ontdek de ultieme vrijheid op wielen terwijl je reist door de adembenemende landschappen van de Verenigde Staten. Welkom bij ons artikel over de meest prachtige campersites in de USA! Of je nu een ervaren roadtripper bent of deze manier van reizen voor het eerst gaat ervaren, de Verenigde Staten bieden een ongeëvenaarde diversiteit aan natuurlijke wonderen, nationale parken en schilderachtige routes die je zeker zullen betoveren. Van de majestueuze Rocky Mountains tot de betoverende kustlijn van de Pacific Highway en de uitgestrekte woestijnen van het Zuidwesten, elke regio heeft zijn eigen unieke charme en allure. Maar een roadtrip is meer dan alleen het aanschouwen van de vergezichten; het gaat om het beleven van de reis zelf en het omarmen van de vrijheid van het leven op de weg.

1. Mount Rushmore, South Dakota
Een van de bekendste bouwwerken van de Verenigde staten is Mount Rushmore National Memorial. De uit de kluiten gewassen portretten van de vier Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn er uit de bergen gehouwen. Hier vlakbij, in de omgeving van het plaatsje Custer, ligt het Crazy Horse Memorial, een gigantisch beeldhouwwerk van de gelijknamige Lakota-indiaan. Het hoofd van het paard is al 27 meter hoog! Het beeldhouwwerk is sinds 1948 work in progress: het uiteindelijke formaat van het beeld moet 172 meter hoog en 195 diep worden.

Een goede uitvalsbasis voor bezoek aan Mount Rushmore en Crazy Horse zijn de campings van Custer State Park. Dit park ligt in de Black Hills van South Dakota en is makkelijk bereikbaar vanaf Rapid City. Hier kampeer je in heldere berglucht en tussen grote open vlaktes en wilde dieren. Bijvoorbeeld enorme bizons, waarvan er zo’n 1.300 in het park leven. Ben je hier in september, dan kun je de jaarlijkse round-up van de bizons meemaken: een paar honderd bizons worden dan geveild, om te voorkomen dat de populatie te groot wordt voor het park. Alle campings in Custer State Park zijn prima. De ligging varieert. De ene camping ligt aan een rivier of bergmeer, de andere in een dennenbos.

2. Yellowstone NP, Wyoming
Yellowstone National Park bestaat sinds 1872. Het heeft een oppervlakte van 8.983 vierkante kilometer, waardoor het een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten is. Het park ligt in (hoofdzakelijk) Wyoming, Montana en Idaho. Er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, beren, coyotes en wolven. Het berglandschap bestaat uit stomende geisers, spectaculaire watervallen, modderpoelen en grillige rotsformaties. Een van de bekendste geisers in het nationale park is Old Faithful. Er zijn er echter veel meer: ruim tweederde van de geisers op aarde bevindt zich in Yellowstone National Park en hiervan zijn er zo’n 465 actief. Old Faithful spuit ieder anderhalf uur kokend heet water naar boven. Ook Mammoth Hot Springs is heel bijzonder, met zijn kalkplateaus met hete, azuurblauwe waterpoelen.

Yellowstone Grizzly RV Park heeft ruime camperplekken en het is er boomrijk, dus er zijn genoeg plekken in de schaduw. De ingang van het nationale park is op loopafstand. Aan weerszijden van de camping bevindt zich het Gallatin National Forest, wat de omgeving een rustige en natuurlijke uitstraling geeft.

3. Mesa Verde NP, Colorado
In het zuidwesten van de staat Colorado ligt Mesa Verde National Park. Dit UNESCO-Werelderfgoed is de grootste en best bewaarde archeologische vindplaats van de Verenigde Staten. Je vindt er overblijfselen van grotwoningen en vroegere nederzettingen van de Pueblo-indianen en hun voorouders.

Op ongeveer 6,5 kilometer van het nationale park ligt Morefield Campground. Een ruime en mooie camping met een beperkt aantal full hookup-plekken voor campers. Je kampeert hier tussen de bomen en wilde bloemen. Als je met de camper wilt komen, kun je beter vooraf reserveren. Vanaf de camping zijn mooie wandelroutes uitgezet.

4. Grand Canyon NP, Arizona
In Arizona ligt één van ’s werelds grootste natuurwonderen. De indrukwekkende kloof ligt in het noorden van de staat en het was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. Sinds 1979 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Grand Canyon is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en in wat mindere mate langs de North Rim. Er zijn echter ook rustige plekken te vinden. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Kampeerders met een beetje lef bezoeken de Grand Canyon Skywalk, een glazen brug die 1.200 meter boven de grond hangt. Deze ligt niet in het nationale park, maar bij Grand Canyon West. Dit is het gebied van de Hualapai-indianen, die de exploitatie van deze attractie in handen hebben.

De Grand Canyon is een populaire trekpleister, dus campings zijn snel volgeboekt, zeker in de zomermaanden. Reserveer tijdig een kampeerplaats. Zowel langs de South Rim als de North Rim zijn diverse campings. De campings buiten het park liggen 30 tot 75 kilometer verderop. Mather Campground in het nationale park heeft geen full hookup, dus hier gebruik je je eigen watervoorraad en een generator voor stroom. Ook bij de North Rim Campground is full hookup niet mogelijk. Trailer Village biedt dit wel aan. Rijd je na je bezoek aan de Grand Canyon door naar Las Vegas, overweeg dan de KOA-camping. Het is niet charmant, maar de camping ligt wel direct aan de Strip, naast het Circus Circus Hotel.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE