De leukste plekjes van IJsland

10997849077?profile=original

Het kon niet uitblijven: een gids over reizen langs de mooiste plekken van IJsland. De mooiste plekjes van IJsland verschijnt 27 april maar is nu al met korting te bestellen in onze webshop. Bestel hem snel, want de oplage is beperkt.
Bestellen kan hier >>

Onder meer in deze uitgave:
Het iconische Vatnajökull National Park
Vatnajökull National Park is een van de meest iconische natuurlijke schatten van IJsland. Het park is gelegen in het zuidoosten van IJsland en omvat het grootste gletsjerijsgebied van Europa. Het park werd in 2008 opgericht en beslaat een oppervlakte van 14.141 vierkante kilometer, wat overeenkomt met ongeveer 14% van het totale landoppervlak van IJsland.

10997849258?profile=original

Þingvellir National Park
Þingvellir National Park is een prachtig natuurgebied op IJsland dat zowel historisch als geologisch van groot belang is. Het park ligt op ongeveer 40 kilometer van de hoofdstad Reykjavik en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de historische betekenis.

10997849676?profile=original

Snæfellsjökull National Park
Snæfellsjökull National Park is een natuurpark gelegen in het westen van IJsland en omvat het schiereiland Snæfellsnes, waarop de Snæfellsjökull, een van de bekendste en meest iconische gletsjers van IJsland, gelegen is. De geschiedenis van dit park gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen het idee van het beschermen van de IJslandse natuur opkwam.

10997849694?profile=original

Terug in de tijd in Myvatn
Myvatn is een gebied in het noorden van IJsland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd. De naam 'Myvatn' betekent letterlijk "muggenmeer", verwijzend naar de vele muggen die in de omgeving leven vanwege de nabijheid van de thermale bronnen en het meer. Het gebied was echter al lang daarvoor bewoond.

10997850052?profile=original

Ook in deze uitgave:
De Silfra-kloof
De Silfra-kloof is een van de meest unieke en spectaculaire duiklocaties ter wereld, gelegen in het Þingvellir National Park in IJsland. Het is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars van over de hele wereld vanwege de kristalheldere wateren en de unieke omgeving. De kloof is ontstaan doordat de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen uit elkaar bewegen.

Fjallabak Nature Reserve
Het Fjallabak Nature Reserve is een gebied in het zuiden van IJsland dat bekend staat om zijn ongerepte wildernis, uitgestrekte landschappen en geothermische activiteit. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de vroege kolonisatie van IJsland in de negende eeuw.

De zuidkust
De zuidkust van IJsland is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land vanwege de adembenemende landschappen en bezienswaardigheden. Het gebied strekt zich uit van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, tot aan de gletsjers en vulkanen in het oosten. De zuidkust staat bekend om zijn dramatische watervallen, zwarte zandstranden, gletsjers en het noorderlicht.

Geysir
Geysir is een geothermisch gebied in IJsland, bekend om zijn geisers en warmwaterbronnen. Het ligt in de Haukadalur-vallei, op ongeveer 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Reykjavik. Het gebied is vernoemd naar de geiser Geysir, die zijn naam heeft gegeven aan alle geisers over de hele wereld.

En nog veel meer!

Lees meer over Noord-Europa
Scandinavië Magazine >>
De mooiste nationale parken van Noorwegen >>
De mooiste nationale parken van Zweden >>
De Mooiste Rondreizen door Scandinavië 2023 >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE