De mooiste must sees op Mauritius

12435769452?profile=original

22 juni 2024 - Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan met prachtige zandstranden en koraalriffen. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden dan dat! Mooie steden, een prachtig landschap, botanische tuinen en verschillende natuurparken. Wij zochten de 5 leukste excursies uit op Mauritius.

De botanische tuinen van Pamplemousses
Op 11 kilometer afstand van Port Louis liggen de botanische tuinen van Pamplemousses. De officiële naam is Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden. De botanische tuinen zijn een van de best bezochte attracties van Mauritius. Veel reisorganisaties organiseren er dan ook excursies naar. Pamplemousses is vooral populair geworden door de prachtige grote waterlelies die er groeien. Ze heten Victoria Amazonica en kunnen wel een gewicht dragen van meer dan 45 kilo. Via prachtig aangelegde wandelpaden loop je langs verschillende vijvers, tussen eeuwenoude bomen door naar de terrassen. Er komen zo'n 800 verschillende plantensoorten voor waarvan 60 soorten palmbomen. Ook vind je er medische planten, eeuwenoude palmbonen, kruiden en lotussen.

Ile aux Cerfs
Ile aux Cerfs is een droomeiland met tropische stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. Het eiland ligt voor de oostkust van Mauritius en is per vissersboot binnen 20 minuten te bereiken. Het ligt in een rif met een zeer rustige lagune. Ook zijn er twee restaurants op het eiland te vinden. Tijdens een dagtocht naar Ile aux Cerfs zal je je zeker niet vervelen. Je kan genieten van de rustgevende lagunes, de watersporten die te beoefenen zijn maar natuurlijk ook van de prachtige bountystranden. Ook zijn er genoeg schaduwplekjes te vinden op het eiland. Aan het eind van de middag verlaat je het eiland weer.

Casela Nature & Leisure Park
Casela Nature & Leisure Park is een prachtig park in het westen van Mauritius. Het is gelegen tussen Tamarin Bay en Flic-en-Flac. In totaal is het park 14 hectare groot en wonen er ongeveer 150 verschillende soorten dieren. Schildpadden, jachtluipaarden, apen en leeuwen kan je er allemaal bewonderen. Ook krijg je veel informatie over de dieren. In het park kan je mooie wandelingen maken en tegelijkertijd de spelende dieren bewonderen. Ook kan je er klimmen en het gebied van Casela ontdekken met een quad.\

Lees het hele artikel in reismagazine Onontdekte Plekken (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE