5521012877?profile=RESIZE_710x

Met haar beeldschone landschappen en adembenemende natuur is Ierland een lust voor het oog. Van ruige rotspartijen tot groene glooiende landschappen en imposante meren. Ook op cultureel en historisch gebied heeft het eiland de bezoeker veel te bieden. Omdat het reizen nog niet mogelijk is, hebben een aantal musea in Ierland en Noord-Ierland hun virtuele deuren geopend voor de liefhebbers. Van de National Gallery en EPIC tot Ulster Folk Museum en het Irish National Heritage Park. Maar ook een van de meest onmisbare bezienswaardigheden in Noord-Ierland, de unieke Giant’s Causeway, is virtueel de sfeer te beleven. Net als de multimedia guide audiotour van de wereldberoemde Titanic in Belfast. Zelfs de nieuwe wereld van online vergaderen is niet vergeten met een aantal fantastische Zoom achtergronden in Ierse stijl.

Beleef de grote musea van Ierland virtueel
Geniet van de rijke geschiedenis en het erfgoed van Ierland zonder je huis te verlaten, want de Ierse musea openen hun virtuele deuren. Beleef de vele fantastische musea, neem een digitaal kijkje binnen en geniet van de virtuele rondleidingen. Dit zijn een aantal van de musea die de kans geven voor cultureel tijdverdrijf:

National Gallery - Bekijk de grootschalige schilderijen in de Grand Gallery, zoals Jan Wyck's The Battle of the Boyne en werken van Goya en Gainsborough. Via de brede trap kom je beneden in de Shaw Room met Maclise's indrukwekkende The Marriage of Strongbow en Aoife.

EPIC, The Irish Emigration Museum - Dompel jezelf onder in het dramatische emigratieverhaal van Ierland tijdens een virtuele tour door EPIC. Onderweg leer je over de reizen van de 10 miljoen Ierse emigranten in Ierland en hoor je de verhalen van Ierse mensen die hun stempel op de wereld hebben gedrukt.

Ulster Folk Museum - Klik je een weg door de hoogtepunten van het Ulster Folk Museum en ontdek hoe het leven meer dan 100 jaar geleden in Ulster was. Bezoek werkplaatsen, scholen, kerken, winkels en woningen en krijg inzicht in de geschiedenis van de periode.

Irish National Heritage Park - Reis door de millennia via een video overzicht van het 40 hectare grote Heritage Park, met 16 historische reconstructies die 9.000 jaar Ierse geschiedenis beslaan. Je kunt ook leuke feiten over het prehistorische Ierland ontdekken in een reeks Heritage Park Digital videos.

Titanic Experience - Stap aan boord van de wereldberoemde Titanic in Belfast en beleef de ervaringen van de passagiers van het noodlottige schip terwijl ze begonnen aan hun reis vanuit Cobh, de laatste aanmeerhaven. De multimedia guide audiotour, die in drie delen wordt uitgebracht, is tot eind juli gratis online beschikbaar.

Stap in de virtuele wereld van het land van de reuzen
Een van de meest onmisbare bezienswaardigheden in Noord-Ierland is de unieke Giant’s Causeway, een wonder van de natuur en de inspiratie voor legendes en mythen. Gelegen aan de prachtige Causeway-kustroute, staat het UNESCO-werelderfgoed wereldwijd bekend om zijn raadselachtige stenen pilaren, geschiedenis en mythologie. Je kunt nu de sfeer van deze magische locatie voelen door middel van vier virtuele rondleidingen, beginnend met zonsopgang in de haven van de reus (Port Noffer).

Om dicht bij deze unieke zeshoekige basaltpilaren te komen en te begrijpen hoe ze eruit zouden zien als stapstenen over de zee, bekijk je de Grand Causeway, die je naar het puntje van de verhoogde weg brengt. Aird Snout , de landtong die boven de Grand Causeway uitsteekt, laat je vervolgens de ruige schoonheid van de heuvels zien met de roze en witte wilde bloemen in het voorjaar. Beëindig je virtuele tour bij zonsondergang, met deze spectaculaire video die de dicht opeengepakte pilaren laat zien in de oranje gloed van de ondergaande zon.

Zoom into a room – fantastiche Ierse achtergronden
Breng je, zoals zovelen van ons, je dagen door met Zoom? Gebruik de magie van technologie om een raam te creëren naar enkele van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland. Van een spray van de Atlantische Oceaan langs de Wild Atlantic Way tot de gezellige sfeer in een Ierse pub. Met een van deze vijf iconische Ierse achtergrondfoto’s waan je je in een prachtig landschap naar keuze tijdens je volgende online meeting:
- The Cliffs of Moher: Prachtig onderdeel van de spectaculaire Wild Atlantic Way
- Kylemore Abbey: gelegen in het ruig mooie Connemara aan de westkust
- Giant’s Causeway: aan de spectaculaire Causeway Coast in Noord-Ierland
- Carrick-a-Rede rope bridge: touwbrug op de prachtige noordkust van Noord-Ierland
- Cosy Irish pub: Voor een ontspannende sfeer in deze gezellige Ierse pub

Via deze link vind je de uitleg hoe je je achtergrond in Zoom kan veranderen.

Voor meer informatie ga naar www.ireland.com 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE