De mooiste campgrounds van Canada

12345723678?profile=RESIZE_1200x

5 januari 2024 - Canada is een land van ongekende natuurlijke schoonheid, variërend van majestueuze bergketens en kristalheldere meren tot weelderige bossen en ruige kustlijnen. Ben jij gek op het buitenleven, maar wat minder fan van krappe staplaatsen en overbezette campings? Dan is een camperreis door Canada zeker iets voor jou. Kampeerplaatsen in het land van duizend meren staan bekend om hun ligging midden in de natuur. Bovendien zijn ze vele malen groter dan wij in Europa gewend zijn. Even wennen om niet op het bord van de buurman te kunnen kijken wanneer een heerlijke etensgeur je tegemoet drijft. Camperspecialist Travelhome toont ons de mooiste campgrounds van Canada!

1. Tunnel Mountain Village Campgrounds
Banff National Park, Alberta
Omringd door gletsjers, eindeloze bossen en de bergpieken van de Rocky Mountains, biedt Banff National Park een schilderachtige kampeerervaring. Wandel door de betoverende bossen van Banff over de Tunnel Mountain Trail of neem de shuttlebus naar Sulphur Mountain. Daar word je getrakteerd op een adembenemend 360-graden uitzicht. Ook een dagje shoppen of een bezoek aan het Visitor Centre gaat gemakkelijk vanaf de Tunnel Mountain Campgrounds. Koppel de stroom van je camper af en zet koers naar Banff Village. Hoewel, stroom…? Die is op Tunnel Mountain Village I niet voorhanden. In ruil daarvoor verblijf je in een schitterende natuurlijke omgeving. Liever een kampeerplek met alles erop en eraan? Dan moet je op Tunnel Mountain Trailer Court zijn. Welke het ook wordt: op alle Tunnel Mountain campings maak je kans om wild te spotten. Is dat een beer daar tussen de bomen?
Lees meer >>

2. Wapiti Campground
Jasper National Park, Alberta
De eerste stralen van de ochtendzon dansen speels over het bladerdek. De opgetogen stemmen van twee avonturiers op een bodyboard verbreken de stilte. Hun donkere wetsuits steken fel af tegen het melkachtige water van de Athabascarivier. Even later merk je nog meer beweging op: de kudde elanden die deze camping tot hun permanente verblijfplaats beschouwt, begint aan haar ochtendronde. Te midden van deze dieren, majestueuze bomen en de stromende rivier vergeet je bijna dat je je op een camping bevindt. De geur van gebakken spek drijft je naar de keuken, en aan het ontbijt bespreek jij met je medereizigers de dag. Een lange wandeling door de natuur, een culinaire excursie in het dorp, of een boottocht over Maligne Lake: in Jasper National Park verveel je je geen moment. Liever een rustig dagje? De bankjes aan het water nodigen uit tot het lezen van een goed boek. Zorg dat het kampvuur brandt wanneer de rest terugkeert naar de camping.
Lees meer >>

3. Green Point Campground
Pacific Rim National Park, British Columbia
Kamperen in het ongerepte regenwoud van Pacific Rim National Park? Op Green Point Campground verblijf je midden in het weelderige groen. Vanaf jouw campingplaats aan de kustlijn kijk je uit over de krachtige golven en binnen enkele minuten wandel je naar Long Beach. Daar kun je surfers baanbrekende toeren zien uithalen. Zelf niet zo gek op nattigheid? Hou het bij pootjebaden of maak een strandwandeling. Bepaald geen straf: het door varens, mossen en reuzenbomen omgeven strand vormt een unieke combinatie van zee en bos. Valt de schemer in, dan laat je je camper achter en daal je met een drankje in de hand het zandpad af. Terwijl de wereld vertraagt, geniet jij van het kalme ruisen van de golven en het uitzicht van de zon die in de Stille Oceaan zakt. Als dat geen vakantie is!
Lees meer >>

4. Dutch Lake Resort
Clearwater, British Columbia
What’s in a name? Het Dutch Lake Resort in Clearwater ligt op een steenworp afstand van Wells Gray Provincial Park. Ieder jaar opnieuw strijden toeristen om een plekje op deze camping. Een betere uitvalsbasis na een bezoek aan het watervallenpark is er dan ook niet: het heldere water van Dutch Lake weerspiegelt de omliggende bergen op schitterende wijze, en de watertemperatuur is perfect na een flinke hike. Was het wandelzweet van je af of stimuleer je bloedsomloop met een frisse duik tijdens het krieken van de dag. Wie er vroeg bij is, kan vanaf de steiger sprookjesachtige mistflarden zien oprijzen uit het water. Ook leuk: de Farmers Market naast de camping. Elke zaterdag wordt daar live countrymuziek gespeeld, en kun je er je proviand aanvullen.
Lees meer >>

5. Cote Surprise Campground
Quebec
Niet uitsluitend in het westen van Canada weten ze waar kampeerders blij van worden; in Oost-Canada, op het puntje van het schiereiland Gaspésie, ligt Cote Surprise Campground. Daar dringt de zeelucht je neus binnen terwijl je in de camper een spelletje speelt, en in je achtertuin ligt de adembenemende kustlijn van Percé. Wie ’s ochtends de gordijnen opent, kijkt uit op de indrukwekkende Percé Rock, onderdeel van het Parc National de l'Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé. Kun je geen genoeg krijgen van deze kalkstenen formatie? Tijdens een boottocht bewonder je de rots van heel dichtbij. En dat niet alleen: met een beetje geluk spot je vanaf het dek ook nog eens papegaaiduikers en andere zeewezens. In de wateren rondom Percé komen zeehonden, dolfijnen en zelfs walvissen voor. Bovendien is het nabijgelegen Bonaventure-eiland een populaire broedplaats voor zeevogels. Wie zei dat er in Oost-Canada geen wildlife te spotten is?
Lees meer >>

Het hele artikel lees je in Canada Magazine 2024. Bestellen kan hier >>

Wil je meer weten over camperreizen naar Canada?
Kijk op de site van Travelhome >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE