Het oneindige Kalbarri NP in Australië

12381554495?profile=original

17 februari 2024 - Kalbarri National Park is een van de meest populaire natuurparken in West-Australië. Het park is genoemd naar de nabijgelegen kustplaats Kalbarri en biedt bezoekers een indrukwekkend landschap met dramatische rotsformaties, ravijnen, watervallen en prachtige stranden. Maar de geschiedenis van dit gebied gaat verder terug dan het toerisme en de bescherming van de natuurlijke omgeving. Het Kalbarri National Park werd in 1951 opgericht en omvat 183.004 hectare aan land langs de westkust van Australië. Het park werd opgericht om de unieke geologische kenmerken en de flora en fauna te beschermen. In de loop der jaren is het park uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming, met jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door de Nanda Aborigines, die al duizenden jaren in dit gebied leefden voordat Europese ontdekkingsreizigers arriveerden. De Nanda's noemden het gebied ‘Kabbarli’, wat ‘plaats van de rode kliffen’ betekent. De rode zandstenen kliffen langs de kustlijn van het park hebben de Nanda's altijd geïnspireerd en speelden een belangrijke rol in hun cultuur en verhalen.

In de 19e eeuw kwamen de eerste Europese kolonisten naar het gebied. Ze vestigden zich in de buurt van de Murchison-rivier en begonnen met het fokken van vee en het ontwikkelen van landbouw. In de jaren 1920 ontstond er belangstelling voor het gebied als toeristische bestemming. Het toerisme groeide gestaag en werd gestimuleerd door de opening van de North West Coastal Highway in de jaren 1960.

12381554897?profile=original

Tegenwoordig is Kalbarri National Park een van de populairste toeristische bestemmingen van West-Australië, met talloze wandelroutes, kloven, watervallen en andere natuurlijke attracties. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals kajakken, vissen, vogels kijken en kamperen. Het park biedt ook mogelijkheden om de rijke cultuur en geschiedenis van het gebied te ontdekken, zoals een bezoek aan de Nanda Heritage Trail en de Murchison Settlement.

In 2021 werd Kalbarri National Park getroffen door de tropische cycloon Seroja, die aanzienlijke schade veroorzaakte aan de infrastructuur en het park tijdelijk sloot voor herstelwerkzaamheden. Maar het park is inmiddels weer open en verwelkomt bezoekers om te genieten van de natuurlijke schoonheid en de geschiedenis van dit unieke stukje Australië.

Highlights & bezienswaardigheden
Kalbarri National Park is een van de populairste toeristische bestemmingen in West-Australië. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 186.000 hectare en strekt zich uit langs de kust van de westkust van Australië. Kalbarri National Park is beroemd om zijn spectaculaire rotsformaties, schilderachtige uitzichten, prachtige stranden en ruige kloven. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de hoogtepunten en bezienswaardigheden van het park.

Murchison River Gorge (BOVEN)
De Murchison River Gorge is een spectaculaire natuurlijke attractie in Kalbarri National Park in West-Australië. De Murchison-rivier, die door het park stroomt, heeft deze indrukwekkende kloof in de loop der tijd uitgesneden en de kloof is nu een van de populairste bezienswaardigheden van het park.

De Murchison-rivier begint in de regenwouden van de Darling Range en stroomt 820 kilometer door West-Australië voordat hij uitmondt in de Indische Oceaan. De kloof van de rivier is ongeveer 80 kilometer lang en varieert in breedte van 30 meter tot meer dan 1,5 kilometer. De Murchison River Gorge is een prachtig voorbeeld van de kracht van de natuur. De kloof heeft rotsen en kliffen die zijn uitgesleten door de rivier, waardoor indrukwekkende rotsformaties zijn ontstaan. Bezoekers kunnen wandelen langs de kloofrand en genieten van het uitzicht op de dramatische rotsformaties en de Murchison-rivier die beneden stroomt.

Een van de beste manieren om de Murchison River Gorge te verkennen is door een wandeling te maken door de kloof. De Loop Z-bend is een populaire wandeling die je meeneemt door de kloof, langs de rivier en over rotsachtige paden. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten langs de kloofrand die een panoramisch uitzicht bieden op de kloof en de omgeving. Voor avontuurlijke bezoekers is het mogelijk om te kajakken op de Murchison-rivier en door de kloof te peddelen. Dit is een unieke manier om de kloof te ervaren en de natuurlijke schoonheid van de Murchison River Gorge te bewonderen.

12381554868?profile=original

Nature's Window (BOVEN)
Dit is misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid van het park en is een natuurlijke rotsformatie die lijkt op een venster. Natures Window is ontstaan door erosie door wind en regen gedurende duizenden jaren. Het is gelegen op de rand van een diepe kloof en is bereikbaar via een korte wandeling van ongeveer 800 meter vanaf het parkeerterrein. Vanaf Natures Window heb je een prachtig uitzicht op de Murchison River die door de kloof stroomt, omringd door hoge kliffen en spectaculaire rotsformaties. Het is een populaire plek om te wandelen, fotograferen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het park.

Meer over Australië en de nationale parken vind je in onze gids over Australië. Lees hier meer >>

Hier ligt Kalbarri National Park:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE