De pareltjes van Perth

12435777086?profile=original

30 juni 2024 - Met de Swan River en de talloze hectares aan natuurlijke bush in Kings Park binnen handbereik is het niet verwonderlijk dat Perth een echte outdoorstad is. Maar de hoofdstad van de westkust heeft meer te bieden dan een superzonnetje en een schitterende rivier. Dankzij economische groei en een frisse nieuwe blik op de wereld heeft Perth tegenwoordig een groot cultureel zelfvertrouwen, dat niet alleen zijn sporen achterlaat op de skyline, maar ook in andere aspecten van het leven in de stad.

De Swan River steekt prachtig af tegen de wolkenkrabbers in die skyline. De paden langs de oevers zijn geschikt voor wandelaars, fietsers en skaters, waardoor je de rivier op verschillende manieren kunt verkennen – zelfs op een Segway. Onderweg kom je vele groene plekjes tegen, waar je heerlijk kunt picknicken of na de zonsondergang de lichtjes van de stad tot leven ziet komen. Logischerwijs kunnen watersportliefhebbers hun hart hier ophalen. Zeilen, windsurfen en kajakken zijn populair in Perth, dus verhuurbedrijven zijn overal langs de waterkant te vinden. Wie liever wil wandelen, doet de zogenaamde Bridges Walk, een rondje via de Narrows Bridge en de Causeway dat je ongeveer 2,5 uur kost. Daarnaast is Perth ook een ideale uitvalsbasis voor dagexcursies. Bij de aanlegsteigers bij Barrack Square vertrekken boten naar Fremantle, de wijnregio Swan Valley, Rottnest Island, South Perth en de Perth Zoo. Als je de boot mist, is dat ook geen straf: in de buurt rond de rivier zijn cafés, restaurants, straatkunst en een levendige bar te vinden.

In de stad
Aan de voet van de wolkenkrabbers is in de kleinere straatjes en steegjes – de zogenaamde laneways – een ware culinaire revolutie gaande. Van exclusieve restaurants tot kleine hippe bars; hier is elke dag iets nieuws te ontdekken. De stad is bovendien doorspekt met autovrije winkelstraten met een gevarieerde mix van boetieks, bekende ketens en flagshipstores, waar je terechtkunt voor de laatste mode, Aboriginalkunst op de kop kunt tikken of gewoon mensen kunt kijken met een kop koffie op het terras.

Wie lang niet in Perth geweest is, zal zich geregeld achter het oor krabben want de stad ontwikkelt zich sneller dan ooit. In een hoog tempo worden gedurfde nieuwe complexen opgetrokken en talloze bestaande gebouwen en wijken gerestaureerd, waaronder de Perth Arena, de Barrack Street Jetty en Elizabeth Quay, het Perth Stadium en Yagan Square. Bij Elizabeth Quay vallen vooral de ultrahippe nieuwe cafés, bars en restaurants op. Daarnaast kun je hier tal van activiteiten boeken, waaronder cruises, gondelritjes en flightseeing met een watervliegtuig. Yagan Square is ook al zo’n plezierwalhalla voor alle leeftijden, dat de hele dag door bruist: hier kun je eten, drinken en winkelen met een ruime keuze uit het beste dat Western Australia te bieden heeft. Je zou bijna vergeten om de andere populaire bezienswaardigheden van de stad mee te pikken, zoals The Bell Tower, de Perth Mint, de dierentuin, Scitech, het Perth Cultural Centre en het prachtige Kings Park & Botanic Garden, waar meer dan 400 hectare aan natuurlijke bush en fotogenieke uitzichten wachten. Het mooie is dat alle trekpleisters in het Central Business District makkelijk én gratis bereikbaar zijn met de bussen van CAT, die alle belangrijke hotspots aan vier routes aandoen. En hoe zit het met wifi? Ook gratis in het centrum van Perth natuurlijk.

Het hele artikel lees je in Australië Magazine (PREMIUM, aleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE