De rijke geschiedenis van Seattle

11021741888?profile=original

Seattle is een stad in de Amerikaanse staat Washington en het is de grootste stad in de staat. De stad werd gesticht in 1851 en heeft een rijke geschiedenis. In de vroege jaren van de stad was Seattle een belangrijk handelscentrum voor de hout- en visindustrie. De stad lag aan de Puget Sound en had een natuurlijke haven, wat het een aantrekkelijke locatie maakte voor handel. In de late jaren 1800 en vroeg 1900 werd Seattle een belangrijk knooppunt voor de spoorwegen. Dit was mede dankzij de aanleg van de transcontinentale spoorlijn, die de stad verbond met de rest van het land. Dit droeg bij aan de economische groei van Seattle.

In de jaren negentig van de vorige eeuw was Seattle het centrum van de muziekscene die bekend stond als de 'Seattle Sound', geleid door bands zoals Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden. Deze muziekscene bleef groeien en Seattle werd bekend als een belangrijke muziekstad.

Tegenwoordig is Seattle een belangrijk technologisch centrum, met grote bedrijven zoals Microsoft en Amazon die gevestigd zijn in de stad. Het is ook een populaire toeristische bestemming, met bezienswaardigheden zoals het Space Needle en het Museum van de Stad Seattle.

Bezienswaardigheden en highlights van Seattle
Uiteraard heeft deze metropool veel bezienswaardigheden en highlights die bezoekers kunnen verkennen tijdens hun bezoek aan de stad. Hieronder staan enkele van de populairste:

Space Needle
Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Seattle. Het Space Needle is een 605 voet hoge toren met een uitkijkplatform op 520 voet hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende omgeving. Het Space Needle is ook 's nachts verlicht, wat het een indrukwekkende aanblik maakt. 

Pike Place Market
Dit is een openluchtmarkt in het hart van Seattle waar bezoekers kunnen genieten van lekker eten, handgemaakte producten en de lokale kunstenaarsgemeenschap. De Pike Place Market is ook bekend vanwege de vismarkt, waar bezoekers kunnen zien hoe de vis wordt verkocht en zelfs kunnen proeven van vers gevangen vis.

Kerry Park
Dit is een kleine, maar populaire park in de wijk Queen Anne van Seattle. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad, met in het bijzonder op het Space Needle en de skyline van Seattle. Het is een populaire plek voor fotografen en mensen die willen genieten van het uitzicht.

Leuke buurten en wijken in Seattle
Seattle heeft een aantal leuke buurten en wijken die bezoekers kunnen verkennen tijdens hun bezoek aan de stad. Hieronder staan enkele van de populairste:

Pioneer Square
Dit is de oudste wijk van Seattle en bevat veel historische gebouwen, waaronder het molenwiekgebouw en het King Street Station. De wijk heeft ook een aantal leuke winkels, restaurants en bars.

Capitol Hill
Een levendige wijk in het centrum van Seattle met een rijke kunst- en cultuurscene. De wijk heeft veel leuke winkels, restaurants en bars, samen met verschillende musea en galeries.

Ballard
Wijk in het noordwesten van Seattle die bekend staat om haar Scandinavische erfgoed. De wijk heeft een aantal leuke winkels, restaurants en bars, samen met het Ballard Locks en het Fishermen's Terminal, waar vissersboten te zien zijn.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE