De verborgen schat van midwest USA

12378978656?profile=RESIZE_1200x

16 februari 2024 - Reizen door Minnesota is als het ontdekken van een goed bewaard geheim. Deze staat in het Midwesten van de Verenigde Staten heeft alles wat je zoekt in een perfecte reisbestemming. Van bruisende steden als Minneapolis en St. Paul tot de rustige natuurlijke schoonheid van de Lutsen Mountains en Grand Marais, Minnesota heeft het allemaal.

Minnesota, ook wel bekend als ‘Land van 10.000 meren’, is een staat in het noorden van de Verenigde Staten. Het is de 32e staat die toetrad tot de Unie, en werd op 11 mei 1858 officieel erkend als staat. ‘Minne’ staat voor ‘rolling water’ en slaat natuurlijk op het stromende water van de Mississippi die in Minnesota ontspringt in Itasca State Park. Minnesota werd in 1849 een territorium van de Verenigde Staten. De komst van de spoorwegen naar Minnesota in de late 19e eeuw bracht grote veranderingen met zich mee. Het maakte de ontwikkeling van de landbouw en de industrie mogelijk, en leidde tot een explosieve groei van de bevolking in de steden langs de spoorlijnen.

Twin Cities
Ik begin mijn reis in de Twin Cities oftewel Minneapolis en St Paul. In de late 19e eeuw begon de regio rond de Mississippi-rivier zich te ontwikkelen als een belangrijk centrum voor handel en transport. De stad Minneapolis werd een belangrijk knooppunt voor de handel in graan en andere gewassen uit het westen. St. Paul werd een belangrijk centrum voor transport en scheepvaart. In 1867 werd de eerste spoorbrug over de Mississippi-rivier gebouwd, waardoor de handel tussen de twee steden gemakkelijker werd.

Invloedrijk Minneapolis
Tussen 1830 en 1930 was de stad Minneapolis een van de meest invloedrijke en welvarendste steden in de Verenigde Staten vanwege het gebruik van de kracht van de waterval in de Mississippi-rivier. De waterval, nu bekend als de St. Anthony Falls, bood een overvloedige en betrouwbare bron van waterkracht die kon worden gebruikt om machines en fabrieken aan te drijven. In de late 19e eeuw en vroege 20e eeuw werd Minneapolis een centrum van de meelfabriekindustrie. Ik breng een bezoek aan het Mill City Museum, een fascinerend museum dat de geschiedenis van de bloeiende meelfabrieken van Minneapolis laat zien. Het museum bevindt zich in de ruïnes van een oude fabriek aan de Mississippi-rivier en biedt bezoekers een interactieve ervaring. Bezoekers kunnen onder andere een kijkje nemen in de werkplaatsen, oude machines bekijken, een virtuele reis maken door de geschiedenis van Minneapolis en nog veel meer. Een van de hoogtepunten van het museum is het uitzicht vanaf de Observation Deck, waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben over de stad en de Mississippi-rivier.

Roaring Twenties
St. Paul heeft een rijke geschiedenis als broeinest van de georganiseerde misdaad. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw was de stad een toevluchtsoord voor gangsters zoals John Dillinger, Baby Face Nelson en Al Capone. Deze gangsters gebruikten de stad als schuilplaats vanwege de zwakke wetshandhaving en de nauwe banden tussen de criminele onderwereld en de lokale politie. Vandaag de dag kunnen bezoekers de rijke gangster geschiedenis van St. Paul ontdekken door middel van verschillende gangster tours. Deze tours brengen bezoekers langs de voormalige schuilplaatsen, bars en restaurants waar de gangsters vaak te vinden waren. Ze bieden ook inzicht in de levensstijl en activiteiten van deze criminele meesters van het verleden.

Genoeg te doen
Tegenwoordig is in en rondom Minneapolis en St. Paul en omgeving genoeg te doen voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Van historische locaties en kunstinstellingen tot parken en recreatiegebieden, er is voor elk wat wils in deze bruisende steden. Als je in Minneapolis bent, moet je zeker het Minneapolis Institute of Art bezoeken. Dit museum heeft een uitgebreide collectie kunst en artefacten uit de hele wereld, waaronder Europese schilderijen, Aziatische kunst en Amerikaanse kunst. Een andere geweldige kunstinstelling is het Walker Art Center. Dit museum is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst, met een verzameling werken van enkele van de grootste kunstenaars ter wereld.

12378978685?profile=RESIZE_1200x

Als je op zoek bent naar winkels en restaurants, moet je een bezoek brengen aan de Mall of America. Dit is het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten, met meer dan 500 winkels, restaurants en attracties. Naast winkelen kun je hier ook genieten van een indoor pretpark, een aquarium en een bioscoop. De Mall of America is een van de grootste winkelcentra ter wereld en is gelegen in Bloomington. Een van de belangrijkste voordelen van winkelen in de Mall of America is de belastingvrije aankoop van kleding en schoenen. In Minnesota worden geen belastingen geheven op deze producten, wat betekent dat bezoekers aanzienlijke besparingen kunnen behalen bij het winkelen voor hun favoriete merken.

Lees het hele artikel in reismagazine De Mooiste Rondreizen 1 2023 (PREMIUM). Lees het hier >>

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE