10905106870?profile=original

Canada staat natuurlijk bekend om zijn adembenemende natuurparken. Maar ook de steden horen thuis op de bucketlist van iedereen die graag reist. Zo herbergt Oost-Canada parels als Montreal, Québec City, Toronto en Ottawa. Deze steden verbazen je met hun unieke karakter en wereldse sfeer, en binnen 8 uur vliegen ben je er met Air Transat!

Toronto, Canada’s grootste stad
Bijna drie miljoen inwoners maken van Toronto de grootste stad van het land. Ook de skyline is iconisch: die staat boordevol wolkenkrabbers. Al gaat vooral de puntige CN Tower met de aandacht ervandoor. Met z’n 553 meter was het ooit het hoogste, vrijstaande bouwwerk ter wereld. Daarmee groeide de zendmast uit tot een toeristische trekpleister. Zo is er een restaurant, een cocktailbar of geniet je in de Skypod van een panoramisch uitzicht… op wel 447 meter boven de zeespiegel.

Vanuit de Skypod kijk je niet alleen uit over de stad, maar ook over het Ontariomeer. Daar liggen de vijftien Toronto Islands. Wie naar deze kleine eilanden vaart, kan op zalige zandstranden relaxen of waanzinnige attractieparken zoals het Centreville Amusement Park bezoeken.
Goed om te weten: de metropool Toronto telt elf wijken. Westside is ongetwijfeld één van de meest hippe buurten van de stad. Hier flaneer je door de smalle straten van Kensington Market. In deze multiculturele buurt spot je de ene sierlijke gevel na de andere, fotografeer je 'street art' en shop je bij de allerleukste vintagewinkeltjes. Over shoppen gesproken: bekijk zeker even het Toronto Eaton Centre. Dit ondergrondse winkelcentrum telt meer dan driehonderd winkels!

Ottowa, de stad van de drie rivieren
Wat hebben de rivieren Ottawa, Rideau en Gatineau gemeenschappelijk? Ze meanderen allemaal door de Canadese hoofdstad Ottawa. Hoewel de stad een miljoen inwoners telt, verrast ze je vooral met haar prachtige natuur. Fleurige parken en publieke tuinen voeren je van de ene groene oase naar de andere. Maar vergis je niet: want Ottawa ontwikkelt zich razendsnel. Het is het kloppend hart van de Canadese hightechindustrie.  
De toekomst komt hier dus tot leven. Al geldt dat ook voor het verleden. Zo maak je een boottochtje op Rideau Canal, een waterweg die uit 1812 dateert. Ook Rideau Hall stamt uit hetzelfde tijdperk. Het statige landhuis biedt onderdak aan de Canadese gouverneur-generaal en telt maar liefst 175 kamers. Op het landgoed ligt een historische schaatsbaan waarop je ’s winters wedstrijden ijshockey, curling en kunstschaatsen kunt bijwonen. Het politieke centrum van Ottawa ligt zo’n drie kilometer verderop. Daar bewonder je de Gotische parlementsgebouwen bovenop Parliament Hill.

Lees het hele artikel hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren