12164119488?profile=original

Canada staat natuurlijk bekend om zijn adembenemende natuurparken. Maar ook de steden horen thuis op de bucketlist van iedereen die graag reist. Zo herbergt Oost-Canada parels als Montreal, Québec City, Toronto en Ottawa. Deze steden verbazen je met hun unieke karakter en wereldse sfeer, en binnen 8 uur vliegen ben je er met Air Transat!In het zuiden van de provincie Québec snuif je cultuur, geschiedenis en creativiteit op in Montreal. Het oudste deel van de stad, Vieux-Montreal, voert je terug naar de 18e eeuw. Langs de oevers van de Saint  Lawrence-rivier begeef je je van de oude haven naar Marché Bonsecours en de Basilique Notre-Dame. Deze kerk lijkt wel weggelopen uit Parijs en verbluft je met haar gewelfde plafond, houten sculpturen en kleurrijke glas-in-loodramen. In Downtown Montreal, Centre-Ville voor de locals, wandel je dan weer tussen imposante wolkenkrabbers, prestigieuze winkelpanden en futuristische musea. Fashionista’s maken een omweggetje via de Rue Sainte-Catherine, de langste winkelstraat van Canada. Wist je trouwens dat Montreal in 1976 de Olympische Spelen hoste? Het stadion ziet er vandaag nog altijd buitenaards uit. Een groot contrast met de botanische tuin, die net om de hoek ligt. De tuin is met zijn oppervlakte van 75 hectare één van de grootste ter wereld. Stiltezoekers vinden ook rust op Mont Royal. Op deze enorme heuvel ligt het groene stadspark. Vanuit het park kijk je uit over Montreal.

Québec City, de historische stad (FOTO BOVEN)
In Vieux-Québecontdek je een stukje UNESCO Werelderfgoed. Deze wijk dompelt je onder in de Franse geschiedenis van Noord-Amerika. Al streken ook de Britten hier eventjes neer. Tussen 1820 en 1850 bouwden ze een militair fort: la Citadelle de Québec. Tijdens die onrustige geschiedenis werd Québec zelfs ommuurd, als enige Noord-Amerikaanse stad. Dat levert een heleboel bezienswaardigheden op. Ook op la terrasse Dufferin spreekt het verleden je toe. Hier staat namelijk het trotse standbeeld van Samuel de Champlain, de grondlegger van de stad Quebec. Het monument flankeert Château Frontenac, het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Berg je fototoestel hierna zeker niet op. Want in en rond Québec City liggen verschillende natuurparken waar je uren tussen de bergen wandelt en elanden, wolven en zelfs zwarte beren kunt spotten.

Toronto, Canada’s grootste stad
Bijna drie miljoen inwoners maken van Toronto (OPENINGSFOTO) de grootste stad van het land. Ook de skyline is iconisch: die staat boordevol wolkenkrabbers. Al gaat vooral de puntige CN Tower met de aandacht ervandoor. Met z’n 553 meter was het ooit het hoogste, vrijstaande bouwwerk ter wereld. Daarmee groeide de zendmast uit tot een toeristische trekpleister. Zo is er een restaurant, een cocktailbar of geniet je in de Skypod van een panoramisch uitzicht… op wel 447 meter boven de zeespiegel.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE