Doe tips rondom San Pedro de Atacama

11021247093?profile=original

San Pedro de Atacama is een klein stadje gelegen in het noorden van Chili, in de regio Antofagasta. Het is gelegen in de buurt van de grens met Bolivia en is omringd door de prachtige Atacama-woestijn, de droogste woestijn ter wereld. San Pedro de Atacama is een populaire bestemming voor toeristen vanwege zijn rijke geschiedenis en buitengewone landschappen. San Pedro de Atacama heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 10.000 jaar geleden, toen de eerste menselijke nederzettingen in de regio ontstonden. De Atacameño-bevolking was de eerste die zich in deze regio vestigde en ze ontwikkelden een geavanceerde beschaving met irrigatiesystemen, astronomie en een complexe religie. De Spaanse verovering in de 16e eeuw veranderde de regio voorgoed en bracht de katholieke religie en de koloniale architectuur naar San Pedro de Atacama.

De kerk van San Pedro de Atacama, gebouwd in de 18e eeuw, is een van de belangrijkste historische gebouwen in de stad. Het is een van de oudste kerken in Chili en heeft een unieke architectuur die zowel de Spaanse koloniale stijl als de inheemse cultuur combineert. Andere belangrijke historische bezienswaardigheden zijn de Pukará de Quitor, een pre-Spaanse fort uit de 12e eeuw, en de R.P. Gustavo Le Paige Archeologisch Museum, dat een grote collectie archeologische artefacten en mummies van de Atacameño-cultuur heeft.

Toerisme San Pedro de Atacama is een populaire toeristische bestemming vanwege de buitengewone landschappen die het omringen. De stad is omgeven door vulkanen, bergen, zoutvlaktes en geisers. Een van de meest populaire attracties is de Valle de la Luna (Maanvallei), die zijn naam dankt aan zijn buitenaardse landschap dat lijkt op het maanoppervlak. Het gebied heeft prachtige zandduinen, zoutformaties en rotsformaties die door de eeuwen heen door de wind en het water zijn gevormd. Een andere populaire attractie is de Salar de Atacama, de grootste zoutvlakte van Chili. Het is de thuisbasis van diverse flamingo's, vicuña's en andere wilde dieren. De lagunes in de omgeving, zoals de Lagunas Altiplánicas, zijn gevuld met felblauw water en bieden een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE