Geheimen en historie op Alcatraz

11020232301?profile=original

Alcatraz, het iconische eiland in de Baai van San Francisco, heeft door de jaren heen een aura van mysterie en fascinatie gecreëerd. In dit artikel zullen we de rijke geschiedenis van het eiland verkennen, de verhalen over de beruchte gevangenen die daar vastzaten, en de unieke eigenschappen van dit ongrijpbare eiland. Oorspronkelijk bekend als 'La Isla de los Alcatraces' of 'Het Eiland van de Pelikanen', werd Alcatraz voor het eerst ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Manuel de Ayala in 1775. In de daaropvolgende jaren werd het eiland gebruikt als militair fort en verdedigingspunt.

Militair fort
In 1850 werd Alcatraz officieel door de Amerikaanse regering in gebruik genomen als militaire basis. Het eiland was strategisch gelegen, met een uitstekend zicht op de ingang van de Baai van San Francisco, waardoor het ideaal was voor verdedigingsdoeleinden. Gedurende deze tijd werden er talrijke verdedigingswerken gebouwd, zoals Fort Alcatraz en de bijbehorende geschutskoepels.

Overgang naar een federale gevangenis
Naarmate de tijd verstreek, veranderde de rol van Alcatraz van een militair fort naar een militaire gevangenis. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werden hier gevangenen vastgehouden, en het eiland werd later ook gebruikt om indianen op te sluiten die tegen het Amerikaanse gezag in opstand kwamen. In 1934 werd Alcatraz een federale gevangenis, onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

De beruchte gevangenen van Alcatraz
Alcatraz staat bekend om de beruchte criminelen die het als thuisbasis had. Enkele van de meest bekende gevangenen zijn Al "Scarface" Capone, Robert "Birdman" Stroud en George "Machine Gun" Kelly. Deze gevangenen werden naar Alcatraz gestuurd vanwege de zwaarbeveiligde omgeving en de reputatie van het eiland als een ontsnappingsvrije gevangenis.

Ontsnappingspogingen
Ondanks de reputatie van Alcatraz als een onneembare gevangenis, waren er talrijke ontsnappingspogingen. De meest beroemde hiervan is de ontsnapping van 1962, waarbij Frank Morris, John Anglin en Clarence Anglin hun cellen verlieten via een uitgehouwen ventilatiekanaal. Hoewel hun lichamen nooit zijn gevonden, wordt algemeen aangenomen dat ze zijn verdronken tijdens hun poging om de gevaarlijke wateren van de Baai van San Francisco over te steken.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE