Genieten in winterparadijs Noorwegen

12385233855?profile=RESIZE_1200x

21 februari 2024 - Besneeuwde bergen, ongerepte natuur, rustige skiliften en natuurlijk het noorderlicht. Wist je dat je in Noorwegen prachtig kunt wintersporten? In dit adembenemend mooie land vind je ontzettend veel afwisseling. Kirsten van reisorganisatie en Noorwegenspecialist BBI Travel reisde afgelopen jaar naar Trysil in het hart van Scandinavië en had een schitterende wintersportvakantie. Reis je mee?

12385233883?profile=original

Het is maart als mijn reisgenoten en ik op Groningen Airport Eelde in het vliegtuig stappen naar Scandinavian Mountains Airport, een klein maar gloednieuw vliegveld in Zweden, vlak bij de grens met Noorwegen. Ik ben op weg naar Trysil in Noorwegen om met mijn snowboard de pistes te verkennen en te genieten van een regelrecht winters avontuur. Na een vlucht van nog geen 2 uur worden we warm onthaald door niemand minder dan de airportdirecteur zelf. Ik heb mijn eigen snowboard meegenomen, dus wachten we in de ontvangsthal nog even op onze bagage. Gelukkig arriveert die al snel op de band. We stappen de deur uit en daar staat onze transferbus ook al op ons te wachten. Fijn, zo’n klein vliegveld! Terwijl ik geniet van de adembenemend mooie, met sneeuw bedekte omgeving, steken we haast ongemerkt de grens met Noorwegen over. Onderweg is het rustig. Vijfenveertig minuten nadat we het vliegveld verlaten hebben komen we aan bij het mooie Radisson Blu Trysil Resort, dat net als vrijwel alle accommodaties in Trysil direct aan de pistes ligt.

12385233498?profile=originalCompleet hotel
We checken in bij de receptie en krijgen onverwachts een upgrade naar een groter appartement. Wat een aangename verrassing! Het appartement heeft een prachtig balkon met uitzicht op de pistes. In de verte zien we al wintersporters afdalen. Dat willen wij ook. We droppen onze spullen in het appartement, trekken ons skikleding aan en gaan op weg. In de lobby van het hotel haal ik alvast onze skipassen op bij een van de digitale balies, terwijl een van mijn reisgenoten rondkijkt wat er in het hotel allemaal te beleven is. Een zwembad, een spa en wellness, meerdere restaurants en een koffiebarretje… Er is zelfs een skiwinkeltje voor het geval je vergeten bent je skibril mee te nemen! We stappen naar buiten en na nog geen 100 meter lopen komen we aan bij de skiverhuur. Ik heb dan wel mijn eigen board meegenomen van thuis, maar mijn reisgenoten hebben ski’s en schoenen gehuurd. Als we aankomen bij de skiverhuur blijkt alles al voor ons klaar te staan. Aantrekken en gaan!

12385234093?profile=original

Het skigebied
Het valt me op dat het gebied ontzettend bosrijk is. Het sneeuwt en de dikke laag sneeuw op de bomen wordt alleen maar dikker. Wat een betoverend plaatje. Het is even geleden dat mijn reisgenoten en ik bovenop de berg gestaan hebben, dus doen wij het in eerste instantie rustig aan. Gelukkig heeft Trysil pistes voor ieder niveau. We nemen de stoel­tjeslift naar boven en pakken een mooie blauwe piste naar Høgegga. Na ons een poosje te hebben vermaakt met de verschillende afdalingen, ploffen we tussen de middag neer bij blokhutrestaurant Laaven. Hier heerst een bekend wintersportsfeertje. In de leistenen haard brandt een gezellig haardvuur, waarvoor natuurlijk handschoenen liggen te drogen. Bij het buffet klinkt het vertrouwde geluid van skischoenen die over de vloer voortschuifelen. Omdat ik in Noorwegen ben verwacht ik hogere prijzen, maar het valt me alleszins mee. Voor omgerekend €15 kopen we een bord spaghetti. We schuiven aan bij een lange boomstamtafel en raken aan de praat met een local, die ons vertelt dat Laaven iedere vrijdag en zaterdag omgetoverd wordt tot après-skibar. Gezellig! Na een heerlijke dag op de lange latten skiën wij regelrecht terug naar de voordeur van het hotel. Vrijwel alle accommodatie in Trysil is ski-in ski-out, super handig.

Tekst Kirsten Muntendam, Fotografie Skistar Trysil, More Activities

Lees het hele artikel in reismagazine Noorwegen 2024 (PREMIUM). Lees het hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE