Het enige nationale park van Portugal

12798842479?profile=RESIZE_1200x

13 augustus 2024 - Peneda-Gerês Nationaal Park, het enige nationaal park van Portugal, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Gelegen in het noorden van Portugal, biedt dit park een combinatie van rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en unieke lokale cultuur. Het park herbergt sporen van oude beschavingen, zoals Romeinse wegen en bruggen, middeleeuwse dorpen en traditionele berggemeenschappen.

Peneda-Gerês Nationaal Park is niet alleen een natuurlijk wonder, maar ook een plek waar de geschiedenis tot leven komt. Het park herbergt indrukwekkende sporen van de Romeinse beschaving. Een van de meest opmerkelijke is de Via Nova, een oude Romeinse weg die oorspronkelijk de steden Braga in Portugal en Astorga in Spanje verbond. Deze weg is bezaaid met oude mijlpalen en bruggen, die je een glimp geven van het leven in het Romeinse Rijk. Wandelen langs deze oude weg geeft een uniek inzicht in de geschiedenis en toont hoe ingenieus de Romeinse bouwtechnieken waren.

In Peneda-Gerês vind je ook charmante dorpen die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Lindoso is een van de bekendste, met zijn imposante kasteel en een cluster van espigueiros, traditionele granieten graanschuren die op stenen pilaren staan om graan droog en beschermd te houden. Deze espigueiros zijn niet alleen functioneel, maar ook architectonische kunstwerken die een essentieel onderdeel vormen van het agrarische leven in de regio. Soajo is een ander schilderachtig dorp, beroemd om zijn centrale plein met een verzameling van tientallen espigueiros, die een uniek inzicht geven in de agrarische geschiedenis van de regio.

Het hele artikel is te lezen in Portugal Magazne #1 (ALLEEN VOOR ABONNEES) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE