Ontdek Ierland in de herfst

12756678674?profile=original

1 augustus 2024 - Terwijl de herfst zijn intrede doet en de natuur zich hult in een kleurrijk tapijt van oranje en rood, biedt Ierland een uniek spektakel dat de zintuigen prikkelt. De frisse, koele lucht is gevuld met de geur van turfvuurtjes, en de landschappen transformeren in adembenemende panorama's van vijftig tinten oranje.

Wanneer de temperaturen zakken en de dagen korter worden, hangt in Ierland de geur van turfvuurtjes in de lucht. De varens in de nationale parken kleuren langzaam van groen naar oranje, en de hoge golven van de Wild Atlantic Way doen de naam meer dan eer aan. Ierland is een perfecte plek om in de herfst te bezoeken. BBI Travel organiseert al sinds 1963 reizen naar Ierland en kent het land op haar duimpje. Volgens de reisorganisatie is het najaar in Ierland een onontdekt pareltje. Dus trek je jas aan en pak je laarzen in, want je staat op het punt om te ontdekken waarom jij deze herfst naar Ierland wilt.

Het land voor jezelf
De afgelopen jaren is Ierland een gewilde vakantiebestemming geworden, maar wanneer de zomervakantie voorbij is en de herfst voor de deur staat, keert in Ierland de stilte terug. Dit is het perfecte moment om in alle rust de adembenemende natuur te bewonderen waar Ierland om bekend staat, zoals de 179 km lange Ring of Kerry. Deze bijzondere route leidt je langs prachtige bezienswaardigheden op het schiereiland Iveragh. In de zomer kan de route erg druk zijn, maar in het najaar heb je de omgeving nagenoeg voor jezelf. Neem bijvoorbeeld de smalle bergpas bij de Gap of Dunloe of het uitzichtpunt van Ladies View. In november kun je bij Ladies View in alle rust en stilte de schitterende omgeving in je opnemen. Ook bij de Gap of Dunloe is, op een enkele jaunting car na, nagenoeg niemand. Je kunt hier prachtig wandelen. Parkeer je auto bij de 170 jaar oude pub Kate Kearney’s Cottage en wandel over de Wishing Bridge naar Lord Brandon’s Cottage. Onderweg zie je schapen die zich langs het idyllische riviertje tegoed doen aan de oranjebruine heide. Tot oktober kun je er ook voor kiezen om 's ochtends de boot vanaf Ross Castle te nemen en de wandeling van de andere kant te starten. Ben je koud geworden tijdens je wandeling? Bestel dan een pot hete thee bij Kate Kearney’s Cottage om weer op te warmen.

Lees het hele artikel in IERLAND MAGAZINE #1 (Alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE