IJsland, wondermooi in winter én zomer

10906417693?profile=original

IJsland wordt ook wel 'het land van vuur en ijs' genoemd. Het is namelijk een land vol contrasten en variaties, zowel in de zomer als in de winter. Keer op keer lijkt het alsof je in een ander land terecht bent gekomen. Van uitgestrekte zwarte zandwoestijnen tot diepe rivierkloven en spectaculaire groene heuvels. Welkom in IJsland!

10906416482?profile=original

Met de 4x4 door IJsland
Start de 4x4 en maak een rondreis door de spectaculaire natuur van IJsland. Verdwalen kan je niet, aangezien er maar één ringweg rond het eiland loopt. Op deze weg liggen verschillende hoogtepunten die vlot bereikbaar zijn met de auto. Voor wie een beetje meer avontuur wil, kan in de zomer van de ringweg afwijken en met de 4x4 het binnenland ontdekken. Trotseer grindwegen, rotsachtige pistes en soms zelfs rivieren om nog meer buitenaardse locaties te bewonderen.
Lees meer over met een 4x4 door IJsland >>

10906416674?profile=original

Winterse magie
Wanneer je in de winter door IJsland trekt, heb je een goede kans om het magische noorderlicht te bewonderen. Dit groene lichtspektakel laat zich echter alleen onder bepaalde omstandigheden zien. Soms duurt het slechts enkele minuten, soms geniet je van een urenlange lichtshow. Geluk moet dus wel aan je zijde staan, en de spanning en zoektocht tijdens je reis zijn dan ook deel van de hele IJslandbeleving!
Lees meer over winterse magie in IJsland >>

10906417067?profile=original

Actief in de zomer
In de zomer zijn er allerlei sportieve activiteiten die je reis nóg interessanter maken. Zo kan je fatbiken in de Westfjorden. Je volgt een grindweg die je naar de mooiste en indrukwekkendste plekken aan de kust brengt. En ook zeekajakken door de wildernis van de Westfjorden is een echte aanrader. Bizarre rotsformaties, oorverdovende stilte en de eindeloze schoonheid van de natuur zijn de succesingrediënten van deze kajaktocht.
Lees meer over actieve zomers in IJsland >>

10906417099?profile=original

Dieren spotten
In de zomer verzamelen papegaaiduikers massaal op de vogelkliffen om te broeden. Hierdoor zie je langs de kust wel honderden papegaaiduikers. Ook walvissen komen in de zomer dichterbij de kust, waardoor je de uitgelegen kans hebt om hen op volle zee te spotten. Tijdens de wintermaanden is het dan weer de beurt aan orka’s om zich te laten zien wanneer ze grote scholen haringen verorberen. En op het land staan er in de winter zo’n 80 000 IJslandse paarden buiten te grazen.
Lees meer over dietren spotten in IJsland >>

Naar IJsland met Nordic
Nordic biedt het hele jaar door unieke reizen naar IJsland aan. Of je nu kiest voor de winter of de zomer, je zal ongetwijfeld een wondermooi IJsland tegenkomen. Bovendien kan je jouw perfecte reis uitstippelen met een persoonlijke Travel Designer van Nordic. Met al hun kennis en ervaring zorgen zij ervoor dat het een reis wordt om nooit te vergeten!
Ga naar de site van Nordic >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren