In stijl overnachten in Canada

11021726078?profile=original

Je hebt bedacht dat je naar Canada wilt, maar hoe besluit je waar je wilt overnachten en of je met de auto of camper wil reizen? GoCanada zet de verschillende typen accommodaties, campings en campers voor je op een rij, inclusief wat voor- en nadelen van het reizen per auto en camper. Denk je aan Canada, dan denk je misschien wel aan leuke houten lodges en cabins in de natuur, maar in de praktijk zijn de accommodaties niet altijd zo ‘charmant’. Er is namelijk een enorm aanbod van accommodaties en daar hangt ook een prijskaartje aan. 

Bed & breakfasts
Eerst maar even het misverstand uit de wereld helpen dat bed & breakfasts voordelig zijn. Doordat in Canada bij de meeste hotels geen ontbijt is inbegrepen, zijn de standaard-ketenhotels en motels – inns in Canada genoemd – veruit het voordeligst. Dit zijn echter meestal wat ongezellig uitziende gebouwen, die vaak ook wat meer buiten het centrum van een plaats liggen en er qua inrichting hetzelfde uitzien. Bed & breakfasts zijn over het algemeen kleinschalig en zoals de naam al zegt: er is ontbijt inbegrepen. Dit is meestal een zelf klaargemaakt ontbijt dat door de gastheer of -vrouw wordt opgediend. Ook kan het voorkomen dat je met andere gasten aan een grote tafel in de woonkamer zit. Zo kun je leuk ervaringen uitwisselen en kom je meer te weten over het leven in Canada, doordat je in gesprek raakt met de eigenaren van de B&B’s. De kamers in een B&B hebben meestal één bed, waardoor kinderen een eigen kamer nodig hebben. Veel hotels hebben twee queensize bedden (twijfelaars) in de kamer staan, waardoor je ook met vier personen in een kamer kunt overnachten. Dit kan uit kostenoverwegingen interessant zijn.

Hotels
Naast de hotels van ketens zoals Sandman, Best Western, Coast, Marriott en Ramada zijn er ook veel hotels die particulier eigendom zijn en er daardoor vaak ook leuker uitzien. Veel hotels zijn van 3-sterrenniveau, maar er zijn ook hotels met 4 of 5 sterren te vinden. De meer afgelegen gebieden, zoals de Yukon en de maritieme provincies Nova Scotia en Newfoundland bieden meestal geen 4- of 5-sterrenhotels, dus komt het vaker voor dat je in een 2- of 3-sterrenhotel overnacht. Met name in de grotere steden zijn er ook wat boetiekhotels beschikbaar, die er zeer smaakvol uitzien en van een uitstekende kwaliteit zijn.

Wildernislodges, cabins en resorts
Op het moment dat je wat meer in de natuur verblijft, is de kans ook groter om in een leuke lodge of cabin te overnachten. Deze hebben meestal een keuken of kitchenette, zodat je ook zelf je maaltijden kunt klaarmaken. Ook beschikken ze vaak over een open haard, wat het avonturiersgevoel natuurlijk ook vergroot! Daarnaast zijn er de speciale wildernislodges, waar je soms met een watervliegtuigje of boot naartoe wordt gebracht en van waaruit je prima beren of andere wilde dieren kunt zien. Door het exclusievere karakter van deze lodges en het feit dat ze midden in de wildernis liggen en alle bevoorrading over het water en door de lucht dient plaats te vinden, zijn ze over het algemeen van een hoger prijsniveau. Een paar bekende wildernislodges zijn de Knight Inlet Lodge, de Farewell Harbour Lodge en het Klahoose Wilderness Resort in het westen van British Columbia en – bijvoorbeeld – de Lazy Bear Lodge in Churchill, Manitoba. Het oosten wordt meer gekenmerkt door de klassieke resorts, zoals je die uit films kent. Voorbeelden daarvan zijn Elmhirst’s Resort in Ontario en het Sacacomie Hotel in Québec. 

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE