5727402864?profile=RESIZE_710x

Met de aanstaande geleidelijke heropening van de sector, prees minister van toerisme van Jamaica, Edmund Bartlett, lokale toeristenorganisaties vanwege hun hoge mate van paraatheid om werknemers en toeristen te beschermen tegen de uitdagingen van het nieuwe scenario voor de gezondheidszorg.

Afgelopen woensdag heeft minister Bartlett een team rondgeleid op de luchthaven Montego Bay, Sangster International Airport, verschillende hotels in Montego Bay en Ocho Rios, entertainment locaties Coral Cliff en Margaritaville én ziekenhuis Hospiten. Bartlett bevestigde dat dit het begin was van een reeks inspecties van plaatsen, die verband houden met toerisme. Op deze wijze wordt uit eerste hand ervaren welk niveau van voorbereiding er is en welke maatregelen voor het beheer van de activiteiten zullen moeten worden uitgevoerd wanneer het toerisme van start gaat op 15 Juni 2020.

Gezien de hoge mate van paraatheid die werd opgemerkt, zei Bartlett dat "de veerkracht die we willen creëren ons in de eerste plaats in staat zal stellen risico's te beheersen en vervolgens te kunnen reageren op onvoorziene gebeurtenissen", waardoor Jamaica waarschijnlijk "een van de best voorbereidde bestemmingen wordt in het Caribisch gebied".

Op de internationale luchthaven van Sangster benadrukten Chief Executive Officer, Shane Munroe en Chief Operations Officer, Peter Hall, de installatie van plexiglasschermen aan balies, evenals geavanceerde elektronische apparaten, waaronder thermische sensorcamera's en handsfree apparatuur die de capaciteit zal vergroten van eerstelijnswerkers in de volksgezondheid.

De voorbereidingen in Hospiten omvatten de toewijzing van een speciale vleugel om zaken met betrekking tot COVID-19 te behandelen. Samuel Diaz, manager van Hospiten, verklaarde dat zijn bedrijf een sleutelrol speelde in de beveiliging van de gezondheid en dat er naast het ziekenhuis ook medische stations zijn in verschillende hotels, evenals op de luchthaven en de zeehavens van Montego Bay en Falmouth. Commercieel directeur van Hospiten, Chevoghne Miller, verzekerde minister Bartlett van de volledige steun van het ziekenhuis bij de behandeling van COVID-19 voor de veiligheid van Jamaicanen en toeristen.

In het Holiday Inn, Sandals Montego Bay, Deja Resort en Jamaica Inn worden protocollen geïmplementeerd voor alle ruimtes, inclusief kamers, restaurants en stranden, om zodoende de veiligheid van medewerkers en gasten te garanderen. Dit omvat het in acht nemen van sociale afstand en het dragen van maskers.

“Tot dusver ben ik zeer verheugd dat entiteiten de benodigde COVID-apparatuur kopen en voorbereiden en dat werknemers de werking ervan leren en internaliseren”, zei Bartlett. Hij voegde eraan toe dat de voorbeelden in de bezochte plaatsen aantoonden dat "wij ons allemaal voorbereiden op de bescherming die de industrie nodig heeft en dat wij de bevolking van Jamaica garanderen dat zij niet wordt blootgesteld aan het virus".

Terwijl hij opmerkte dat "nog niet heel Jamaica op hetzelfde niveau van paraatheid is", gaf minister Bartlett aan dat er een zogenaamde verkrachtcorridor wordt opgericht "die ons in staat zal stellen onze werknemers beter te beschermen, de bezoekerservaring te beheren, beter rekening te houden met activiteiten en ook in een betere positie om hun bewegingen te volgen en te lokaliseren om effectief risicobeheer te garanderen".

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE