Lapland, het hele jaar door bijzonder

10053664884?profile=RESIZE_1200xWie aan Lapland denkt, denkt al snel aan sprookjesachtige plaatjes van besneeuwde bossen, eindeloze sneeuwtapijten en bevroren meren. Hier glijd je door feeërieke bossen terwijl je door husky’s wordt voortgetrokken, verblijf je in knusse lodges in de wildernis en bestaat de kans dat ’s avonds het noorderlicht aan de hemel verschijnt. De winters in Lapland zijn werkelijk vol magie.

Eindeloze zomerdagen
Wat minder bekend is, is dat er onder het dikke sneeuwtapijt zich een wonderlijk groen landschap verborgen houdt. Wanneer de sneeuw in april verdwijnt verschijnen er steeds meer blaadjes aan de bomen en besjes in de struiken. Maak hier de mooiste wandelingen en beoefen verschillende watersporten. Spot rendieren en knuffel met husky’s; een reis naar zomers Lapland is zo veelzijdig en ontspannen!

10053665092?profile=RESIZE_1200x

Combineer Fins, Zweeds en Noors Lapland in één reis en ontdek de verschillende flora en fauna. De weidse vlaktes en nationale parken in Finland, het glooiende landschap in Zweden dat langzaam overgaat in het bergachtige ruige Noorwegen. Ontdek daar ook de ongerepte eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. En dat allemaal in het betoverende licht van de middernachtzon.
Lees meer over Lapland in de zomer >>

Kleurenpracht van de herfst
In de herfst gebeurt er iets bijzonders in Lapland. Het hele landschap lijkt rood, oranje en geel te kleuren. De kleurenpracht die in de herfst verschijnt is zo speciaal dat deze periode een eigen benaming heeft gekregen: de Ruska. 

10053665687?profile=RESIZE_1200x

De Ruska begint eind augustus. Dit betekent het einde van de lange zomerdagen en langzaam worden de avonden weer langer. Heel soms laat het noorderlicht zich al zien in deze periode, wat dan voor een prachtig spektakel zorgt, omdat de hemel in deze periode vaak nog kraakhelder is. 

Dit is de ideale periode om overdag eropuit te gaan in de natuur en ’s avonds bij het haardvuur bij te komen. En wat in elk seizoen in Lapland ideaal is: je geniet van de lekkerste gerechten waarbij ingrediënten gebruikt worden die rechtstreeks uit de natuur komen. 
Lees meer over Lapland in de herfst >>E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE