Met de postboot langs de Noorse kust

12435123278?profile=original

25 mei 2024 - Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, majestueuze fjorden en schilderachtige dorpjes die langs de kust verspreid liggen. Een van de meest iconische manieren om dit wonderbaarlijke landschap te verkennen, is door middel van een Hurtigruten-rondreis.

De Hurtigruten-rondreis begint in het levendige Bergen, te midden van imposante bergen en betoverende fjorden. Terwijl het schip noordwaarts vaart langs de kust, komen we langs enkele van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen, waaronder de Geirangerfjord en de Nærøyfjord, beiden Unesco-werelderfgoedlocaties. Een hoogtepunt van de reis is de Lofoten-archipel, met zijn dramatische pieken die uitsteken boven de Noordzee. Hier kun je de schilderachtige vissersdorpen verkennen, wandelen in de bergen en genieten van de unieke sfeer van deze afgelegen eilanden.

Terwijl het schip zijn weg naar het noorden vervolgt, bereikt het de Noordkaap, het noordelijkste puntje van het Europese vasteland. Dit is een magische plek waar je getuige kunt zijn van de middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter.
Halverwege meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van deze reis. Deze arctische stad biedt een diepgaande blik op het leven boven de poolcirkel en stelt reizigers in staat om de Sami-cultuur te ervaren, bekend om haar rendierherders en kleurrijke traditionele kleding.

Comfort en verwennerij
Terwijl de Noorse kustlijn zich ontvouwt, kan je aan boord van de Hurtigruten genieten van eersteklas voorzieningen en services. De schepen zijn ontworpen met comfort en ontspanning in gedachten, met ruime lounges, restaurants die lokale gerechten serveren en hutten met een panoramisch uitzicht op de omliggende natuur. Een uniek aspect van de Hurtigruten-ervaring is het concept van de 'Hurtigruten Minute', waarbij het schip kort aanmeert bij kleine havens om lokale passagiers op te pikken of af te zetten. Dit geeft reizigers de gelegenheid om een glimp op te vangen van het dagelijks leven in afgelegen gemeenschappen en om contact te maken met de lokale bevolking.

Het hele artikel lees je in Noorwegen Magazine (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE