12435753094?profile=original

10 juni 2024 - Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonal Park heeft een lange en boeiende geschiedenis. Al eeuwenlang is dit park een belangrijke plek voor Noorse koningen, pelgrims, handelaren en reizigers. De oude pelgrims­paden die door het park lopen, hebben veel mensen naar de Nidarosdom in Trondheim geleid. Deze paden zijn niet alleen een deel van de geschiedenis, maar ook belangrijk voor wat Noorwegen vandaag de dag is. Ze laten zien hoe mensen vroeger reisden en zijn een belangrijk stukje van de Noorse cultuur.

De bergketens, met als pronkstuk de Snøhetta, bieden niet alleen spectaculaire uitzichten maar zijn ook getuigen van geologische processen die miljoenen jaren teruggaan. Het park is tevens de thuisbasis van de muskusos, een levend relikwie uit de ijstijd, en biedt onderdak aan een rijkdom aan andere dieren en unieke plantensoorten.

Snøhetta
De berg Snøhetta zelf is een symbool van Noorse veerkracht en trots. In de loop van de geschiedenis heeft deze berg vele reizigers en avonturiers aangetrokken, en de top biedt een panoramisch uitzicht dat eeuwen aan reisverhalen en legendes omvat. Bezoekers kunnen in de voetsporen treden van oude pelgrims, koningen en ontdekkingsreizigers door de vele historische routes en paden te bewandelen. Daarnaast bieden de ruige landschappen van het park talloze mogelijkheden voor wandelen, klimmen, vogelspotten en natuurfotografie.

Duurzaamheid
In lijn met zijn rijke geschiedenis zet Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark zich in voor het behoud van zowel zijn natuurlijke als culturele erfgoed. De 'Leave No Trace'-principes worden benadrukt om ervoor te zorgen dat de impact van het toerisme op deze historische plek minimaal is. In het park zijn er diverse bezienswaardigheden die bezoekers op een respectvolle manier in contact brengen met de natuurlijke en culturele rijkdom van het gebied. Het Snøhetta-uitzichtspunt, een architectonisch meesterwerk, biedt een panoramisch uitzicht op de berg Snøhetta, de hoogste top van het park. Dit uitzichtspunt is ontworpen om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden, terwijl het de natuurlijke schoonheid van het landschap accentueert.

Lees het hele artikel in reismagazine Noorwegen (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE