12434901289?profile=original

9 mei 2024 - Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende landschappen, met majestueuze fjorden, dramatische bergen en schilderachtige kustlijnen. Terwijl de meeste reizigers zich concentreren op bekende bestemmingen zoals de Geirangerfjord en de Noordkaap blijft een juweel verborgen voor de massa: Senja. Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen, is rijk aan natuurschoon en is voor de avontuurlijke reiziger meer dan de moeite waard.

De geschiedenis van Senja gaat duizenden jaren terug, tot de tijd van de Vikingen. Het eiland speelde een cruciale rol in de maritieme handel, en de overblijfselen van oude Viking-nederzettingen getuigen van dit verleden. Op het eiland zijn er verschillende archeologische sites die verband houden met de Vikingtijd en de vroege middeleeuwen. Hoewel Senja misschien niet zo bekend is om zijn Vikingnederzettingen als andere delen van Noorwegen zijn er nog steeds enkele opmerkelijke historische locaties die de moeite van het verkennen waard zij, zoals Tungeneset Vikinggraver. Tungeneset is een locatie aan de westkust van Senja, waar Vikinggraven zijn ontdekt. Tungeneset biedt ook een prachtig uitzicht op de omringende natuurlijke schoonheid, met uitzicht op de zee en de bergen.

Door de eeuwen heen werd Senja beïnvloed door de Sami-cultuur, de Noorse cultuur en de visserijtradities. Dit heeft geleid tot een unieke mengeling van erfgoed en tradities die nog steeds te vinden is in de lokale gemeenschappen. Tegen­woordig is Senja een bestemming die bekendstaat om zijn ongerepte natuur en avontuurlijke mogelijkheden. Bezoekers kunnen wandelen door oude bossen, de majestueuze berg Segla beklimmen voor een panoramisch uitzicht, vissen in kris­talheldere fjorden en genieten van de betoverende schoon­­heid van het noorderlicht in de winter.

Noorwegen in het klein
Senja wordt ook wel ‘Noorwegen in het klein’ genoemd vanwege de verschillende landschappen die je hier tegenkomt. Het eiland is gemakkelijk te bereiken vanuit Tromsø, de grootste stad in Noord-Noorwegen, en biedt een ideale ontsnapping aan de drukte van de stad. Senja is ongeveer 1.586 vierkante kilometer groot en heeft een bevolking van slechts enkele duizenden mensen, wat betekent dat de natuur hier ongerept en wild is.

Imposante fjorden
Het eerste dat opvalt bij een bezoek aan Senja zijn de majestueuze fjorden. Mefjorden, Ersfjorden en Bergsfjorden zijn enkele van fjorden die je kunt verkennen. Ze bieden niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook de mogelijkheid om te kajakken, vissen en zelfs walvissen en zeevogels te spotten. Tijdens de zomermaanden biedt de middernachtzon een unieke kans om de fjorden te verkennen bij het helderste licht.

Lees het hele artikel in Noorwegen Magazine (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE