Ontdek de Noorse kust met Hurtigruten

9868291492?profile=originalIn Noorwegen is Hurtigruten niet zomaar een transportmiddel. Het is een manier van leven, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Sinds 1893 vormen de postschepen een belangrijke verbinding tussen grote havensteden, maar ook afgelegen plaatsen en kleine dorpen. Ze brengen vracht, vervoeren passagiers en bieden volop mogelijkheden om Noorwegen te ontdekken.

Hurtigruten – letterlijk ‘de snelle route’ – is de naam van een in 1893 opgerichte veer- en transportdienst. Dat maakt de schepen van Hurtigruten geen doorsneecruiseschepen, maar unieke vervoersmiddelen die naast toeristen ook kustbewoners en vracht vervoeren. Ook vandaag nog geldt de route tussen de oude Hanzestad Bergen en Kirkenes bij de Russische grens als de levensader van Noorwegen. Op een route van 2.500 zeemijlen zie je alle 34 havens bij daglicht. Het dagelijkse laden en lossen en het directe contact met het leven van de Noren geeft deze zeereis niet alleen een bijzonder authentiek karakter, maar zorgt ook voor een ongedwongen en informele sfeer aan boord.

Ontdek de ziel van Noorwegen
De natuurrijke, ongerepte Noorse kust is voor veel avonturiers een van de meest afwisselende bestemmingen ter wereld, met fascinerende landschappen en Arctische wildernis van oneindige schoonheid. Niemand brengt je dieper in het hart van het ruige Noorse landschap dan Hurtigruten. Ervaar het steeds wisselende decor van de Noorse fjordenkust tijdens de wisseling van de seizoenen. Het programma aan boord, de landexcursies en de verse ingrediënten van de lokale keuken weerspiegelen de bijzonderheden van de jaargetijden.

In elk jaargetijde een belevenis
Het voorjaar biedt eigenlijk meerdere jaargetijden in één reis. De ontluikende lente doopt de fjorden om in een groene oase met vele watervallen, terwijl in het noorden nog volop winterexcursies worden aangeboden. In de zomer is er dag én nacht veel te beleven wanneer het boven de poolcirkel 24 uur licht blijft.

9868293855?profile=original

Maar ook het najaar is een populair seizoen om de reis met de postboot te maken. Ontdek het betoverende Noorwegen als de zomer ten einde loopt, de avonden korter worden en de herfst een kleurrijk kleed over het kustgebied uitspreidt. In de winter is het hele landschap met een deken van sneeuw bedekt en zijn de pittoreske huisjes langs de kust sprookjesachtig verlicht. Met een beetje geluk is het magische noorderlicht te bewonderen!

Noorderlichtgarantie
Voor veel mensen is het zien van het noorderlicht de belangrijkste reden om deze reis te maken. Zij kiezen zorgvuldig de maand waarin ze willen reizen: de periode die de meeste kans biedt op het aanschouwen van het dansende groene licht. Tijdens een Hurtigru­ten rondreis zijn de meeste mensen constant op jacht naar het noorderlicht. Goed om te weten dus, dat je aan boord van een van de postboten zelfs méér kans hebt op het zien van deze magische lichtshow.

9868297457?profile=original

Terwijl je langs de beschutte fjordenkust vaart, ver weg van het kunstmatige omgevingslicht van steden, is de kans groot dat het noorderlicht zal verschijnen. Hurtigruten is er zelfs zo zeker van dat je tijdens de twaalfdaagse rondreis het noorderlicht gaat zien, dat zij een unieke noorderlichtgarantie geven. Reis je in de periode van 1 oktober t/m 31 maart van Bergen naar Kirkenes en weer terug, en krijg je tijdens de reis het noorderlicht niet te zien? Dan ontvang je een gratis halve rondreis (6- of 7-daagse reis) op basis van volpension voor het jaar erop!

9868297858?profile=RESIZE_1200x

Lees het hele artikel in reismagazine 'De Mooiste Rondreizen'#3 2021. Bestellen kan hier >>

9868298487?profile=original

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE