Ontdek de schoonheid van de Lofoten

12256858066?profile=original

De eilandengroep Lofoten in Noord-Noorwegen heeft alle ingrediënten voor een droomvakantie. De prachtige natuur alleen al is een reden om hierheen te willen. De bijzondere activiteiten die er mogelijk zijn, maken je reis compleet. Of je er nu in de winter of zomer bent, op de Lofoten valt altijd genoeg te beleven!

Kijk je ogen uit tijdens een boottocht naar de Trollfjord
Een trip naar de Lofoten is niet compleet zonder een bezoek aan de fjorden. Met een RIB boot vaar je het adembenemende Trollfjord binnen om vervolgens te genieten van prachtige panorama’s met dramatische bergtoppen en blauwe wateren. Onderweg zie je majestueuze zeearenden en met een beetje geluk ook nog zeehonden, bruinvissen of walvissen.

Spot het noorderlicht
Een van de dingen die een vakantie naar het Hoge Noorden zo uniek maakt, is zonder twijfel het noorderlicht. Dit spectaculaire natuurverschijnsel kan je er spotten vanaf het najaar tot het begin van de lente. Wat dit op de Lofoten extra magisch maakt? Het noorderlicht weerkaatst er op het water van de zee en de fjorden, waardoor je het dubbel ziet. Een onbeschrijflijke ervaring!

12256858078?profile=RESIZE_1200x

Wandel naar een uitzichtpunt
De Reinebringen hike is niet voor niets een van de populairste wandelingen op de Lofoten. De 1978 stenen treden tot aan het uitkijkpunt - op 448 meter boven zeeniveau - kunnen best een uitdaging zijn, maar het uitzicht over het blauwe water, de groene eilanden en de pittoreske vissersdorpjes is simpelweg onbetaalbaar.

12256857877?profile=original

Maak een kajaktocht
Kajakken is een geliefde zomeractiviteit op de Lofoten, maar ook tijdens de koude wintermaanden is kajakken een unieke ervaring. In een warm en waterdicht pak en met een stevige, dubbele kajak ga je het water op, waar je in alle rust en stilte geniet van de prachtige uitzichten. Al peddelend langs de kust kan de ervaren gids je veel vertellen over de rijke culturele geschiedenis en de omgeving, die vanaf het water extra mooi is.

Ga paardrijden op het strand in Hov
Er is nog een heel fijne en unieke manier om de Lofoten te verkennen: te paard! Op de rug van jouw ros rijd je er over de witte stranden langs oude Vikingruïnes en vissersdorpjes. Wil je de tocht extra bijzonder maken? Ga dan tussen eind mei en midden juli paardrijden onder de middernachtzon, die ook in de late avonduren nog volop schijnt. Een onvergetelijke ervaring!

12256858466?profile=RESIZE_1200x

Maak een sneeuwschoenwandeling
Je hoeft op de Lofoten niet ver te gaan om volledige stilte te ervaren in de ongerepte natuur. Zeker als je de omgeving op sneeuwschoenen gaat ontdekken. Een ervaren gids neemt je mee door het  winterlandschap op een prachtige tocht die geschikt is voor jong en oud. Onderweg kan je stoppen om te genieten van de mooiste uitzichten.

12256858489?profile=RESIZE_1200x

 Ook helemaal klaar om het Hoge Noorden te verkennen? Dan ben je bij Scandinaviëspecialist Nordic aan het juiste adres. De gepassioneerde Travel Designers van deze ervaren reisorganisatie helpen jou graag met het uitstippelen van je droomreis. Neem een kijkje op Nordic.nl en ontdek alle mogelijkheden.

 

 

 

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE