Ontdek Detroit

12164122054?profile=original

Detroit is een stad in de staat Michigan in de Verenigde Staten. De stad werd gesticht in 1701 door de Franse kolonist Antoine de la Mothe Cadillac en werd de hoofdstad van de provincie Michigan in 1805. In de 19e eeuw was Detroit een belangrijk centrum voor de productie van wagens, met name de autoindustrie. De stad werd ook wel "Motor City" genoemd vanwege het belang van de autosector voor de economie van de stad. In de 20e eeuw bleef Detroit een belangrijke stad voor de autoindustrie, met grote bedrijven zoals General Motors, Ford en Chrysler die er gevestigd waren. De stad groeide snel en in 1950 had het een bevolking van bijna 2 miljoen mensen. In de jaren 60 en 70 kwam er echter verandering in de industrie en begon de autoindustrie te verhuizen naar andere delen van het land en naar het buitenland. Dit leidde tot een economische downturn in Detroit en veel mensen verlieten de stad.

In de afgelopen decennia heeft Detroit geprobeerd zichzelf opnieuw uit te vinden en heeft het zich gericht op de dienstensector, toerisme en technologie. Hoewel de stad nog steeds te maken heeft met economische en sociale uitdagingen, is het bezig met een comeback en zijn er tekenen van revitalisatie. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden en attracties in Detroit, waaronder het Detroit Institute of Arts, het Henry Ford Museum en het Motown Museum. De stad is ook bekend om haar muziekgeschiedenis en heeft een levendige muziekscene met verschillende clubs en festivals.

Bezienswaardigheden en highlights van Detroit
Er zijn tal van bezienswaardigheden en attracties in Detroit die een bezoek waard zijn als je de stad bezoekt. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Het Detroit Institute of Arts
Een wereldberoemd museum met een uitgebreide collectie kunstwerken uit de hele wereld, van oudheid tot heden. Het museum heeft ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.
www.dia.org

Het Henry Ford Museum
Een museum van technologie, innovatie en Amerikaanse geschiedenis. Het museum heeft onder andere de originele limousine van President Kennedy en de bus waarin Rosa Parks weigerde op te staan voor een blanke passagier.
www.thehenryford.org/museum

Het Motown Museum
Een museum dat is gewijd aan de muziekgeschiedenis van Detroit en de opkomst van het Motown-label, dat bekende artiesten als Marvin Gaye, Stevie Wonder en The Supremes produceerde.
www.motownmuseum.org

Lees het hele artikel hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE