Op avontuur in Zion National Park

11021720672?profile=original

Diep in het zuidwesten van Utah, omringd door de woestijn, doemt een spectaculair landschap op: Zion National Park. Dit adembenemende park van bijna 600 vierkante kilometer is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn ongerepte schoonheid, uitdagende wandelpaden en fascinerende geschiedenis biedt Zion een ervaring die u niet snel zult vergeten. Zion National Park kent een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Archeologische vondsten wijzen op de aanwezigheid van de Anasazi, een inheems Amerikaans volk, die het gebied zo'n 8.000 jaar geleden bewoonden. Later, rond het jaar 1200, vestigden de Paiute-indianen zich in het park. In de 19e eeuw werd het gebied verkend door Europese kolonisten, met name mormoonse pioniers. Zij waren het die de naam "Zion" aan het park gaven, verwijzend naar een heilige plek uit de Bijbel. In 1909 werd het gebied tot Mukuntuweap National Monument benoemd door president William Howard Taft. In 1919 kreeg het de status van nationaal park en de naam Zion National Park.

Het unieke landschap van Zion National Park is het resultaat van miljoenen jaren van erosie en geologische processen. De iconische rode en oranje zandsteenformaties zijn gevormd door de krachtige werking van water, ijs en wind. Deze elementen hebben het landschap gesculpteerd tot een adembenemend amfitheater van torenhoge kliffen, diepe canyons en grillige rotsformaties. De Virgin River, die door het hart van het park stroomt, heeft een cruciale rol gespeeld in het vormgeven van het landschap. Deze rivier heeft de diepe en smalle Zion Canyon uitgesleten, die een van de meest bezochte attracties van het park is.

Park herbergt een ongelooflijke diversiteit aan planten- en diersoorten, dankzij de variatie in hoogte en de aanwezigheid van waterbronnen. Er zijn meer dan 900 verschillende plantensoorten te vinden, variërend van torenhoge ponderosa dennen tot geurige salie en kleurrijke wilde bloemen.

Activiteiten en bezienswaardigheden
Zion National Park biedt tal van activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Enkele van de populairste activiteiten zijn wandelen, kamperen, fietsen, paardrijden en canyoneering.

Wandelen: Er zijn meer dan 150 kilometer aan wandelpaden in het park, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten. Enkele van de meest populaire routes zijn de Narrows, Angels Landing en Observation Point.

Kamperen: Er zijn drie campings in het park, waarvan er twee (Watchman en South Campground) het hele jaar door geopend zijn. Reserveren wordt sterk aanbevolen, vooral tijdens het hoogseizoen.

Fietsen: De Zion Canyon Scenic Drive is een prachtige route om per fiets te verkennen. Tijdens het hoogseizoen (maart tot november) is de weg alleen toegankelijk voor shuttlebussen en fietsers, waardoor fietsers kunnen genieten van een rustige en autovrije ervaring.

Paardrijden: Bezoekers kunnen paardrijtochten maken door het park, onder begeleiding van ervaren gidsen.

Zion National Park Scenic Drive
De Zion National Park Scenic Drive is een 57 kilometer lange route die het beste van Zion's ongerepte schoonheid en majestueuze landschappen toont. De weg neemt bezoekers mee door het hart van het park, langs torenhoge kliffen, diepe canyons en weelderige groene valleien. Onderweg zijn er tal van uitkijkpunten en wandelpaden om te verkennen, waardoor de Scenic Drive een must-do is voor elke bezoeker van Zion.

De Zion National Park Scenic Drive begint bij de zuidelijke ingang van het park, vlak bij het stadje Springdale. De route volgt de Utah State Route 9 (Zion-Mount Carmel Highway) door Zion Canyon en loopt vervolgens verder naar het oosten, waar het aansluit op de Zion-Mount Carmel Tunnel. Na het passeren van de tunnel, slingert de weg zich verder door de oostelijke zijde van het park, met panoramische uitzichten op de rotsformaties, totdat het uiteindelijk eindigt bij de oostelijke ingang.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE