Op de fiets door Portugal

12978903481?profile=RESIZE_1200x

29 september 2024 - Portugal is een paradijs voor fietsers, met een scala aan prachtige routes die door adembenemende landschappen, historische dorpen en culturele schatten voeren. Of je nu langs de ruige zuidwestkust van de Rota Vicentina fietst, de goudgele stranden van de Ecovia Litoral ontdekt, de lengte van het land doorkruist via de N2, geniet van de wijngaarden in de Douro-vallei, of het serene binnenland van de Via Algarviana verkent, elke route biedt een unieke ervaring. Deze routes combineren uitdagende terreinen met rustige paden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel ervaren fietsers als recreanten. Ontdek de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van Portugal op de fiets.

De Rota Vicentina
De Rota Vicentina, gelegen langs de ruige zuidwestkust van Portugal, is een paradijs voor fietsliefhebbers. Deze route begint in het historische stadje Sines en eindigt bij het spectaculaire Cabo de São Vicente. Fietsers worden getrakteerd op adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan, afgelegen stranden en dramatische kliffen. Onderweg kom je langs schilderachtige vissersdorpjes zoals Porto Covo en Odeceixe, waar je de lokale keuken kunt proeven en de ontspannen sfeer kunt opsnuiven. De route combineert uitdagende stukken met rustige paden, waardoor het geschikt is voor zowel ervaren fietsers als recreanten. De ongerepte natuur en het gevoel van vrijheid maken de Rota Vicentina tot een onvergetelijke ervaring.

Ecovia Litoral
De Ecovia Litoral is een prachtige fietsroute die de gehele Algarve-kust bestrijkt, van Vila Real de Santo António in het oosten tot Sagres in het westen. Deze route van ongeveer 214 kilometer biedt een geweldige mix van adembenemende kustlandschappen, charmante stadjes en culturele bezienswaardigheden. Fietsers passeren iconische plaatsen zoals Tavira, Albufeira en Lagos, waar je kunt genieten van lokale gerechten en historische monumenten. De route volgt vaak de kustlijn, met uitzichten op gouden stranden, kristalhelder water en indrukwekkende kalkstenen kliffen. Onderweg kun je stoppen bij rustige baaien en traditionele vissersdorpen. De Ecovia Litoral is goed gemarkeerd en biedt een unieke manier om de diversiteit en schoonheid van de Algarve te ontdekken.

N2
De N2, bekend als de langste weg van Portugal, biedt een unieke fietsroute die het land van noord naar zuid doorkruist. Deze route, van ongeveer 739 kilometer, begint in Chaves, dicht bij de Spaanse grens, en eindigt in Faro aan de Algarve-kust. Fietsers die de N2 volgen, krijgen een ongeëvenaarde kans om de diverse landschappen en culturen van Portugal te ervaren.

Lees het hele artikel in Portugal Magazine. Bestellen kan hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE