Op ontdekkingstocht op Lake Powell

12164119661?profile=original

Kanoën door de woestijn. Het klinkt gek, maar kan in de Glen Canyon National Recreation Area. Lake Powell, een reservoir van de Colorado-rivier, ligt namelijk tussen allerlei canyons in. Vermaak vind je in het gebied niet alleen vanaf het water. Zo is er het Rainbow Bridge National Monument, een natuurlijke boog van bijna 90 meter. Een ander hoogtepunt is Antelope Slot Canyon. Het is alsof je hier in een striptekening staat. De rustgevende felrode spleten zorgen met hun speelse zachte vormen voor surrealistische beelden. Verder zijn er jeep tours, paardrijtochten en toeristische vluchten per Cessna te boeken.

Lake Powell is een van de grootste meren van de Verenigde Staten en is gelegen in het zuidwesten van Utah en het noorden van Arizona. Het meer is ontstaan door de bouw van de Glen Canyon Dam, een controversieel project dat in 1963 werd voltooid. Met zijn meer dan 300 km lange kustlijn en kristalhelder water is Lake Powell een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Geschiedenis van Lake Powell
Lake Powell is vernoemd naar John Wesley Powell, een Amerikaanse ontdekkingsreiziger die als eerste de Colorado River heeft verkend. Na zijn ontdekkingsreis in 1869 merkte Powell op dat het gebied potentieel had om de droge gebieden van het westen te bevloeien. Het duurde echter nog 70 jaar voordat er actie werd ondernomen.

In de jaren 1930 begonnen ingenieurs met de bouw van de Glen Canyon Dam, een gigantisch project dat vele jaren in beslag nam. Het doel van de dam was om de Colorado River te reguleren en zo de watervoorziening te verbeteren voor de droge gebieden van het westen van de Verenigde Staten. De bouw van de dam was echter controversieel vanwege de vernietiging van de natuurlijke omgeving en historische locaties in het gebied.

Uiteindelijk werd de Glen Canyon Dam in 1963 voltooid en begon Lake Powell vorm te krijgen. Het meer, dat een oppervlakte van bijna 650 km² beslaat, biedt talloze mogelijkheden voor recreatieve activiteiten en is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Toerisme bij Lake Powell
Lake Powell biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten voor bezoekers, waaronder varen, vissen, zwemmen, wandelen, kamperen en nog veel meer. Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden in de buurt van Lake Powell, zoals de Grand Canyon, Bryce Canyon en Monument Valley.

Een van de meest populaire activiteiten bij Lake Powell is varen. Het meer is geschikt voor zowel motorboten als zeilboten en biedt prachtige uitzichten op de canyons en de omgeving. Bezoekers kunnen een boot huren en zelfstandig het meer verkennen of kiezen voor een georganiseerde rondvaart. Er zijn verschillende rondvaarten beschikbaar die bezoekers langs de belangrijkste bezienswaardigheden en historische locaties brengen.

Vissen is een andere populaire activiteit bij Lake Powell. Het meer is de thuisbasis van verschillende soorten vis, waaronder baars, forel en meerval. Bezoekers kunnen hun hengel uitgooien vanaf de oever of vanaf een boot. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de visregels en -voorschriften in het gebied.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE