7153544659?profile=RESIZE_710xDe Australische Outback is wonderschoon, maar kan ook meedogenloos onherbergzaam zijn. Omdat het niet altijd een pretje is om deze uitgestrekte wildernis met de auto te verkennen, is reizen per trein een aantrekkelijk alternatief waarbij comfort en efficiëntie voorop staan. Wij stellen twee beroemde treinen aan je voor: The Ghan en de Indian Pacific.

The Ghan ontsluit delen van Australië waar geen enkele andere reis dichterbij kan komen – de perfecte balans van luxe en avontuur, een ervaring die je in elke betekenis van het woord beweegt. De Australische Outback roept een gevoel van romantiek op, met beelden van rode aarde, eeuwenoude culturen, adembenemende landschappen en een meedogenloosheid die zowel intrigeert als respect afdwingt. Het landschap is onlosmakelijk verbonden met verhalen over ontdekkingsreizigers die ons voorgingen, op zoek naar een weg door het binnenland van Australië. Als gasten aan boord van The Ghan pluk je daar de vruchten van en maak je in alle luxe onvergetelijke herinneringen.

Snorrende airco
Tijdens de 2,979 kilometer lange tocht van Adelaide naar Darwin volgt The Ghan twee nachten en drie dagen lang de route die werd uitgestippeld door Afghaanse kameeldrijvers aan het einde van de negentiende eeuw. Maar dan zonder brandende temperaturen en de slakkengang van de Afghanen, want The Ghan reist met snorrende airconditioning door de Outback met een relatief rustig tempo van 80 tot 115 kilometer per uur.

Groot plezier
Aan boord genieten Scenic-gasten van de ouderwetse charme van Gold Service, in tweepersoonshutten met eigen badkamers en eenpersoonshutten met gedeelde badkamers. Wie kiest voor een upgrade naar Platinum Service verblijft in extra ruime tweepersoonscompartimentenmet een of twee bedden en een stijlvol modern interieur. Of je nu Gold of Platinum reist, onovertroffen service staat hoog in het vaandel van de medewerkers die al evenveel zin hebben in dit bijzondere treinavontuur. Zo helpen ze bij het kiezen van excursies, zoeken ze een plaatsje aan tafel bij je medegasten tijdens de maaltijden en maken ze je bed klaar voor de nacht. Kleine moeite, groot plezier.

Excursies
Aan boord van de trein is het leuk, maar ook buiten de trein gaat er een wereld voor je open. Tijdens de all-inclusivereis op The Ghan heb je de keuze uit tal van excursies in Alice Springs en Katherine. Reis in de voetstappen van de pioniers tijdens een kamelenrit, bewonder de kleuren van Simpsons Gap, maak geschubde en gevederde nieuwe vrienden in Alice Springs Desert Park of ga de lucht in voor een uitzicht dat zich uitstrekt tot aan de horizon. In Katherine maak je een boottocht in de Nitmiluk Gorge en kun je je vergapen aan Aboriginal-rotskunst die duizenden jaren oud is. Je kunt ook voor de Outback-ervaring kiezen en het verhaal van de paardentemmer, station-eigenaar en countryster Tom Curtain ontdekken.

Onvergetelijk
Na een dag vol avontuur ontspan je met andere gasten in de Outback Explorer Lounge om vervolgens aan te schuiven voor een uitgebreide maaltijd die het land weerspiegelt waar de trein doorheen reist. Of het nu barramundi, bizon of rundvlees is, je kunt er zeker van zijn dat het eten en de wijn onvergetelijk zijn. Onderweg met The Ghan zie je het landschap veranderen van de Flinders Ranges in Zuid-Australië en de rode aarde van Alice Springs naar de tropische, weelderige omgeving van Darwin. Daar loopt je reis misschien ten einde, maar één ding is zeker: de plaatsen die je hebt gezien en de mensen die je ontmoet, zullen je nog jarenlang bijblijven.

Lees het hele artikel in ons Australië Magazine. Bestel het magazine hier of lees online met een digtaal abonnement


Tekst Mick den Herder

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE