Quito, de culturele schat van Ecuador

11021243864?profile=original

Quito is een prachtige stad gelegen in het Andesgebergte van Ecuador. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Inca-beschaving en is sindsdien een belangrijk cultureel en politiek centrum geworden. Vandaag de dag is het een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige koloniale architectuur, levendige cultuur en natuurlijke schoonheid.

Geschiedenis van Quito
Quito werd gesticht in de 16e eeuw door de Inca's en later veroverd door de Spaanse veroveraars onder leiding van Francisco Pizarro. Het werd de hoofdstad van het Spaanse vicekoninkrijk Peru en was een belangrijk centrum van de katholieke kerk in Zuid-Amerika. Quito speelde ook een belangrijke rol in de strijd voor onafhankelijkheid van Ecuador in de 19e eeuw. In 1822 versloeg een leger onder leiding van Simon Bolivar de Spaanse troepen in de slag bij Pichincha, waarmee de onafhankelijkheid van Ecuador werd bevestigd.

Bezienswaardigheden
Quito heeft tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het historische centrum van de stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn prachtige koloniale architectuur en rijke geschiedenis. De kathedraal van Quito is een van de meest opvallende gebouwen in het historische centrum. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtig interieur met vele kunstwerken en altaarstukken.

Het klooster van San Francisco is ook een belangrijke bezienswaardigheid. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de grootste koloniale bouwwerken in Zuid-Amerika. Het heeft een indrukwekkende kerk en een prachtig binnenplein.

Een andere belangrijke attractie in Quito is het monument van de evenaar. Het ligt op de plek waar de evenaar de stad doorkruist en is een populaire plek voor toeristen om foto's te maken en te leren over de wetenschap achter de evenaar.

Natuurlijke schoonheid
Quito ligt aan de voet van de Pichincha-vulkaan en heeft tal van parken en natuurgebieden in de buurt. Het Parque Metropolitano is een van de grootste parken in de stad en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omringende bergen. Het Pululahua Geobotanical Reserve ligt op slechts een korte afstand van de stad en is de thuisbasis van een kratermeer en een verscheidenheid aan planten en dieren.

Cultuur
Quito heeft een bruisende culturele scene met tal van festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Het meest bekende festival is het Festival van Quito, dat plaatsvindt in december ter ere van de stichting van de stad. Het omvat parades, muziekoptredens en vuurwerk.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE