12435578466?profile=original

29 mei 2024 - Na maandenlange voorbereiding is het zover: we zetten voet op Australische bodem, en wel in Cairns. Wat heerlijk om hier weer te zijn! Drie jaar geleden combineerden we een familiebezoek met een reis van Sydney naar Melbourne. De prachtige natuur, geweldige steden en relaxte ‘no worries’-mentaliteit van de Australiërs spraken ons zo aan dat we absoluut terug wilden. Deze keer reizen we in vier weken van Cairns naar Sydney.

Laat het avontuur beginnen
Eerst halen we onze huurauto van Alamo.nl op. We hebben gekozen voor het autotype ‘standard car’ en krijgen een Toyota Camry mee. Dit is een lekker ruime en comfortabele auto, wel zo fijn omdat we er toch een maand mee op pad gaan. Het is weer even wennen aan het linksrijden, maar dat zit zo weer in je systeem. En de Australiërs zijn gelukkig ook zeer hoffelijk in het verkeer. Na een korte kennismaking met Cairns rijden we nog een stukje noordelijker, richting Daintree National Park en Cape Tribulation. Daintree is het oudste regenwoud ter wereld en draagt de slogan ‘Where the rainforest meets the reef.’ De weg ernaartoe is echt roadtripmateriaal waar je van droomt: het ene moment rijd je door dichtbebost regenwoud, dan weer zie je opeens de tropische kustlijn. We verblijven op Cape Trib Farm, een exotische fruitgaard die gerund wordt door de familie Gray – een heerlijke plaats midden in de jungle. Na Daintree vervolgen we onze weg door het achterland van Cairns, de Atherton Tablelands en Wooroonooran National Park, waar we mooie wandelingen maken langs het watervallencircuit van Millaa Millaa.

Australische kampeercultuur
Onze volgende stop is Mission Beach, waar we een paar dagen op een geweldige camping zitten die direct aan het strand ligt. Vrijwel alle Australische campings hebben naast kampeerplekken ook cabins beschikbaar voor reizigers zoals wij: variërend in luxe en prijs van een simpel chalet met bed tot een volledig uitgerust chalet met een wc, douche en keukentje. Geweldig, want zo geniet je wel van de gezelligheid van een camping, maar hoef je geen tent mee te nemen of te kopen. Nog een leuke bijkomstigheid: campings hebben meestal ook barbecues beschikbaar die je gratis kan gebruiken mits je alles schoon achterlaat. Zo raak je vaak aan de praat met vriendelijke Australiërs, die je de fijne kneepjes van de perfecte ‘barbie’ wel willen bijbrengen.

Bucketlist afvinken
Vanaf Mission Beach leidt een lange reis richting Airlie Beach. Dit kustplaatsje huisvest een enorm aantal aanbieders die snorkel-, duik- en/of zeiltochten organiseren richting Great Barrier Reef en de 74 aangrenzende Whitsundayeilanden. Even overwegen we een meerdaagse zeiltocht te maken, maar het weer is helaas vrij onbestendig met veel regen. We blijven dus in Airlie en maken een dagtocht, die ons onder andere naar Whitehaven Beach brengt.

Lees het hele artikel in reismagazine Australië (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE