12435771283?profile=original

12 juni 2024 - Ontario en Québec bieden een interessante mix van steden, glooiende landschappen, de Niagarawatervallen en natuurgebieden. Op de afwisselende route van Toronto naar Québec City reis je langs de mooiste highlights van oostelijk Canada.

Het multiculturele Toronto is een zakelijke, moderne metropool. Bijna de helft van de bevolking heeft een immigratie-achtergrond. Zowel het zakelijke als het multiculturele gezicht van Toronto zie je terug in het straatbeeld, waar je een kleurrijke mix van culturen tegenkomt. Daartussen bewegen kunstenaars en zakenlieden, waarvan de jonge generatie opvallend trendy outfits draagt.

Een belangrijke publiekstrekker is de iconische CN Tower. Met een hoogte van 553 meter is dit het op één na hoogste vrijstaande gebouw ter wereld; op nummer één staat de Burj Khalifa in Dubai. Vanaf het Observation Deck heb je een weids uitzicht over de stad en Lake Ontario. De glazen vloer die een etage lager ligt is een hotspot voor selfies. Voor adrenaline-junkies is er de EdgeWalk, een wandeling langs de rand van de toren (zonder hek!), terwijl je gezekerd bent aan een veiligheidskabel.

Kensington Market
In het zuidwestelijke deel van de stad ligt Kensington Market. In deze wijk met vrolijk gekleurde Victo­riaanse huizen en artistieke muurschilderingen vind je leuke cafés, restaurants en alternatieve winkeltjes. Denk aan biologische supermarktjes, veganistische restaurants en bakkerijen met glutenvrij brood, afgewisseld met tattooshops en winkels met vintage kleding. Kensington Market ligt naast Chinatown, waar op straat ook van alles te zien is.

Distillery District
Een andere must-see plek in Toronto is het Distillery District, dat ten zuiden van het centrum ligt. In de historische pakhuizen van de voormalige whiskydistilleerderij van Gooderham and Worts zijn horecagelegenheden en kunstgalerieën gevestigd. Ken je al die kleine slotjes die verliefde stelletjes overal ter wereld aan bruggen hangen als uiting van hun liefde? Van dergelijke slotjes is in het Distillery District een veelkleurig ‘LOVE’-kunstwerk gemaakt. Een populaire plek voor een fotomoment.

Niagara
Zodra je op weg naar Niagara het stedelijk gebied van Toronto achter je laat, rijd je door een landschap met wijngaarden richting de Niagarawatervallen. Deze toeristische hotspot ontvangt jaarlijks ongeveer veertien miljoen bezoekers, dus verwacht er geen serene rust. Rond de watervallen is een breed scala aan toeristische voorzieningen te vinden.

De Niagara Falls hebben een Canadese en Ame­ri­kaanse zijde. De Amerikaanse Bridal Veil Falls is minder groot dan de Canadese Horseshoe Falls, een gigantische hoefijzervormige waterval die een enorme nevelmist veroorzaakt. Het beste overzicht heb je bij het uitzichtpunt bij Table Rock, waar je boven op de Horseshoe Falls kijkt. De hoeveelheid water die aan beide zijden naar beneden valt wordt aangeduid als ‘een miljoen badkuipen per minuut’. Een bijzondere ervaring is de Journey Behind the Falls, waarbij je door tunnels achter de watervallen wandelt. Het bulderende geluid van het water maakt veel indruk, hier ervaar je de immense kracht van het water.

Per boot of helikopter
De hele dag door vertrekt aan de Canadese zijde het schip Hornblower, dat heel dicht langs de watervallen vaart. Tijdens de boottocht beschermt een poncho je tegen een nat pak. Een extra bijzondere ervaring is de Illumination Cruise, waarbij je ’s avonds laat langs de verlichte watervallen vaart, die van kleur veranderen in rood, blauw, groen en wit. Laat je budget het toe, dan is een helikoptervlucht een aanrader. Tijdens de korte vlucht heb je een prachtig uitzicht op de watervallen en dringt ook pas goed door hoe ontzettend breed de Niagararivier is.

Niagara-on-the-Lake
Een groot contrast met de bedrijvigheid van Niagara Falls vormt het negentiende-eeuwse stadje Niagara-on-the-Lake, dat ongeveer een half uur stroomafwaarts van de watervallen ligt. De rit leidt langs wijngaarden en prachtige houten landhuizen. Niagara-on-the-Lake is een lieflijk historisch stadje met vrijstaande huizen omringd door goed onderhouden tuinen. Bekend product van deze regio is de ijswijn, een kostbare dessertwijn waarvoor de druiven in de vrieskou worden geplukt. IJswijn wordt ook verwerkt in chocoladerepen.

Het hele artikel lees je in Canada Magazine (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE